Ponedeljak 02.09.2013.
15:59
M. Stojiljković - Vesti

Marko Arnautović stigao u Premijer ligu

Dolazak Marka Arnautovića najavljen je na sajtu Stouka

Oprobao se u italijanskoj Seriji A i nemačkoj Bundesligi, pre toga i u holandskoj Erediviziji, a sad će i u engleskoj Premijer ligi. Marko Arnautović, 24-godišnji Austrijanac srpskog porekla, potpisao je danas ugovor sa Stouk Sitijem.

Murinjo: Marko je kao dete
Dok je Arnautović bio na pozajmici u Interu, trener mu je bio Žoze Murinjo. Portugalac je o talentovanom napadaču tada rekao:
- Marko je fantastičan čovek, ali ima stav deteta.

Njegov dosadašnji klub, Verder iz Bremena, dobiće oko 2.35 mliona evra (2.0 miliona funti) na ime obeštećenja.


Temperamentni momak, kome je otac Srbin, a majka Austrijanka, rođen je u Austriji i tokom dosadašnje profesionalne karijeri igrao za Tvente, Inter (pozajmica) i Verder.


Arnautović je prošao sve reprezentativne selekcije Austrije, a za A reprezentaciju odigrao je 27 mečeva i postigao pet golova.


Ovaj napadač (ili krilo) potpisao je četvorodišnji ugovor sa crveno-belima iz Stouka i četvrti je novajlija ovog leta na Britanija stadionu. Pre njega menadžer Mark Hjuz doveo je 24-godišnjeg Erika Pitersa iz PSV Ajndhovena, 21-godišnjeg Marka Muniesu iz Barselone i 25-godišnjeg Ousamu Asaidija, koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Liverpula.

2024 © - Vesti online