Ponedeljak 02.09.2013.
14:33
Beta

Sirija: UN mora da spreči agresiju SAD

Istražitelji UN skupljali su dokaze o upotrebi hemijskog oružja u Siriji
 

"Sirijska vlada poziva generalnog sekretara UN da preuzme svoju odgovornost, i povede napore u cilju sprečavanja agresije protiv Sirije i da ide ka političkom, mirnom rešenju krize", poručio je predstavnik Sirije u UN Bašar al Džafari u pismu Ban Ki Munu.

Sirijska vojska danas je i dalje u pripravnosti, iako se mogućnost američkih vojnih udara na tu zemlju udaljava, izjavio je danas jedan neimenovani sirijski bezbednosni zvaničnik.

"Američka agresija na Siriju, ako do nje dođe, jeste oblik podrške terorizmu... Vojska je u pripravnosti i tako će i ostati sve dok terorizam ne bude potpuno iskorenjen", kazao je taj zvaničnik za Frans pres.

Sirijski režim smatra pobunjenike koji se već dve i po godine bore protiv vojske predsednika Bašara al Asada teroristima.

"Plaćenici u Siriji nisu postigli svoje ciljeve i, kao i oni, i oni koji stoje iza njih takođe će propasti", rekao je taj zvaničnik.

Direktna američka intervencija, kazao je on, bila bi oblik "stalnog rata protiv Sirije u

cilju podržavanja terorizma".

"Sirija će se braniti svim sredstvima. Sirija i njen narod nastaviće da pružaju otpor i biće u stanju da pobede terorizam", dodao je taj zvaničnik.

2024 © - Vesti online