Ponedeljak 02.09.2013.
13:21
Beta

Dačić i Vučić menjaju vlast u Beogradu?

Promena vlasti u Beogradu još nije na dnevnom redu: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić
 

"Nismo još o tome raspravljali, biće na dnevnom redu narednih dana", kazao je Dačić.

Na pitanje novinara da li je izjavom o gradonačelniku Beograda i lideru demokrata Draganu Đilasu najavio njegov odlazak sa funkcije, Dačić je odgovorio negativno i dodao da je rekao da je Đilas na putu da postane "pluskvamperfekt".

Dačić je juče za B92 kazao da je lider URS-a i odlazeći ministar finansija Mlađan Dinkić već pluskvamperfekat, a da je Đilas na putu to da postane. Premijer je rekao da će projekti započeti u Beogradu biti nastavljeni bez obzira ko je na vlasti.

Vučić: Ne žurimo sa promenom vlasti

Prvi potredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da ne treba žuriti sa odlukom o promeni vlasti u Beogradu i da će to pitanje rešiti stranački organi Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

"Nema potrebe sa strašnom žurbom, važno je da nasavimo s važnim poslovima, imamo toliko mnogo posla u celoj Srbiji", kazao je Vučić, odgovarajući na pitanje kada bi Glavni odobr SNS-a mogao da odlučuje o vlasti u Beogradu.

Upitan da prokomentariše izjavu premijera i lidera socijalista Ivice Dačića, koji je juče kazao da je za njega gradonačelnik Beograda Dragan Đilas "na putu da postane pluskvamperfekat", on je odgovorio da "on ne bi o tome govorio na takav način".

"Ja nisam čovek koji ume da se osmehuje i da se na takav način obraća javnosti. On je (Ivica Dačić) predsednik stanke i preduzima radnje koji su najbolje za njegovu stranku", izjavio je Vučić.

Dodao je da "bes i mržnja ne daju najbolje rešenje" i kao dokaz naveo da je tokom skupštinske rasprave svaki put argumentima pobio tvrdnje DS-a.

2024 © - Vesti online