Ponedeljak 02.09.2013.
15:13
Beta

Vučić: Srbija polako, ali sigurno izlazi iz recesije

Aleksandar Vučić

"Ovako moćne kompanije ne bi ulagale u nesigurnu zemlju gde ne bi mogle da ostvare profit", kazao je Vučić i dodao da će od njih jedino tražiti da ispunjvaju svoje obaveze prema državi.


On je naveo da se često ne slaže sa onim što se objavi u izdanjima te medijske kompanije, ali da je to dobro jer podstiče političare na bolji rad.


"Naši ljudi uvek vole da kritkuju vladu i političare. Izabrali ste dobar put da se dopadnete narodu, ali ovo dobro utiče na vladu da radi pod većim pristikom i izazovima", rekao je Vučić dodao da se nikada neće mešati u uređivačku politiku kompanije Ringijer Aksel Špringer.


Renoviranje i izgradnja štamparije trajala je dve godine i uloženo je oko osam miliona evra.


Direktorka kompanije u Srbiji Jelena Drakulić Petrović rekla je da je štamparija izgrađena po najnovijim svetskim standardima i da je trenutno najmodernija i najsavršenija štamparija u Srbiji.


Nova tehonologije omogućiće štampanje 135.000 primeraka na sat, kazala je Jelena Drakulić Petrović. U vlasništvu kompanije je više dnevnih listova i nedeljnika.


Jelena Drakulić Petrović najavila je otvaranje novih radnih mesta, a izvršni direktor kompanije Mark Valder rekao je da Srbiju očekuju nove investicije.


"Ova investicija treba da pokaže koliko smo posvećeni ulaganju u mediji zato što su mediji važni za demokratsku zemlju, a nezavisni mediji su važni za ljude", rekao je Valder.

2024 © - Vesti online