Ponedeljak 02.09.2013.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Ž. Marković

Sofija, brzo ozdravi!

Još nije otišla u Italiju: Sofija Čergić
 

- Pre svega, veliko hvala toj divnoj gospođi na pomoći koju je uputila za našu mezimicu. Svaka pomoć dobro nam dođe, s obzirom na to da su poprilično skupe terapije, koje Sofija sada prima u Kliničko-bolničkom centru u Banjaluci. Nije joj lako, kao ni nama roditeljima da gledamo mezimicu kako se muči tokom hemioterapija, ali druge nema.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

To, kao i transplantacija kostne srži su jedina nada da će opaku bolest u potpunosti pobediti. Glavni razlog za Sofijino odlaganje hirurškog zahvata u inostranstvu je, pre svega, to što nisu završene sve predoperativne terapije. U međuvremenu, došlo je do nekoliko oscilacija i komplikacija. Ipak, sada se bolje oseća, što je veoma važno pred predstojeću operaciju. Istina, razlog zbog kog naša Sofija još nije krenula u Italiju je i taj što još nije pronađen odgovarajući donor kostne srži.

- Mi se i dalje nadamo najboljem mogućem ishodu. Novac više nije prepreka, što nam donekle donosi spokoj, jer smo u svakom trenutku spremni da krenemo, čim nam italijanski lekari daju zeleno svetlo i jave da se pojavio donor - kazao je Veljko Čergić zahvalivši se još jednom svim ljudima dobre volje koji su šaljući podršku u vidu donacija, omogućili lečenje njegove ćerkice u inostranstvu.

2024 © - Vesti online