Nedelja 01.09.2013.
23:43
Beta

SNS: Neosnovane optužbe protiv Selakovića

Foto: Ilustracija

"Srpska napredna stranke, kao okosnica nove vlade, u prethodnih godinu dana uradila je više u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, nego što je to urađeno u prethodnih deset godina", saopštio je SNS.

Liberalno-demokratska partija (LDP) zatražila je smenjivanje ministra pravde Nikole Selakovića zbog toga što je on, kako je ocenila, izjavama o istrazi spornih privatizacija prekršio Ustav i zakon.

Pošto je Selaković u subotu u Skupštini "izrekao neverovatnu tvrdnju da će za manje od 20 meseci biti okončana istraga u svim slučajevima spornih privatizacija i da će biti podignute optužnice", to je - smatra LDP - "kršenje zakona, nespojivo s
pozicijom ministra pravde".

LDP je ocenio da su izjave Selakovića tokom rasprave u parlamentu "skandalozne" i "opasne", jer je "prejudicirao kako će biti završena istraga", a "najopasnije" je to što ta izjava ministra "može da ugrozi sve rezultate istrage u tim slučajevima".

Naprednjaci smatraju da je ulaskom Srpske napredne stranke u novu vladu, posle više od dve decenije stvorena i politička klima za rad tužilaštva i drugih državnih organa.

"Ministar Selaković je bez prejudiciranja i mešanja u ishod bilo kog pojedinačnog postupka ukazao da pravosudni organi rade svoj posao, kao i da će ga raditi u skladu sa zakonom", navedeno je u saopštenju SNS-a.

2024 © - Vesti online