Nedelja 01.09.2013.
20:03
Srna

Deca sa Kosova bezbedno stigla kući

Predsednik republike Srpske Milorad Dodik susreo se sa mališanima sa Kosova u Banjaluci
 


Oni su stigli oko ponoći, a deca sa juga Kosmeta su radi bezbednosti, tek u nedelju 1. septembra krenula kućama, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima Kosmeta.

Poziv uzvraćen

Gosti sa Kosova i Metohije su kao znak zahvalnosti i prijateljstva pozvali porodice iz Srpske, koje su prihvatile decu, da dođu 8. novembra na krsnu slavu Kosovske Mitrovice - Mitrovdan. "Potrudićemo se da ovo postane tradicija. Moramo pomoći našem narodu sada kada im je teško, kada moraju odlučiti kako dalje i da opstanu na Kosovu i Metohiji, kolevci celog srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

Direktor Međuopštinskog centra za socijalni rad Kosovska Mitrovica Miladin Đurović zahvalio je za gostoprimstvo predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ministru rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petru Đokiću, predsedniku Odbora za pomoć Srbima Kosmeta Miloradu Arlovu, Socijalističkoj partiji i opštini Šamac, a posebno porodicama koje su prihvatile decu.

"Susret sa Dodikom ostaće u lepoj uspomeni deci", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da su deca sa Kosova i Metohije teška srca i sa suzama u očima krenula kući, jer su osetili pravu slobodu u Banjaluci i Republici Srpskoj.

2024 © - Vesti online