Nedelja 01.09.2013.
17:17
Beta

Borisu Isakoviću gran pri Naisa

Nagrade Car Konstantin za najbolju mušku ulogu i Carica Teodora za najbolju žensku ulogu pripale su Aleksandru Berčeku za ulogu u "Krugovima" i Neli Mihajlović za ulogu u filmu "Led".

Boris Isaković

Nagrade su najboljim glumcima Filmskih susreta dodeljene sinoć na svečanom zatvaranju festivala, a odluku o njima doneo je žiri koji su činili Đurđija Cvetić, Marko Živić i Aljoša Vučković.

Povelje za izuzetnu mušku i žensku ulogu pripale su Tihomiru Staniću ("Falsifikator") i Dari Džokić ("Odumiranje"). Nagrade za najbolju mušku i žensku epizodnu ulogu pripale su Nikoli Rakočeviću ("Krugovi") i Jasni Đuričić ("Odumiranje"), a najuspešniji debitant je Milica Janevska ("Odumiranje").

Vrednost dodeljenih nagrada je Gran pri "Naisa" 200.000 dinara, nagrade Car Konstantin i carica Teodora po 150.000 dinara, nagrada za izuzetnu mušku i žensku ulogu po 100.000 dinara, a epizodisti i debitant nagrađeni su sa po 80.000 dinara.

Plakete su pripale glumcima Mustafi Nadareviću ("Kad svane dan"), Emiru Hadzihafizbegoviću ("Odumiranje") i Momčilu Otaševiću ("Led"), stranim državljanima koji su ostvarili zapažene uloge u filmovima u zvaničnoj konkurenciji.

Savet festivala specijalnom nagradom za izuzetan doprinos srpkoj, a ranije i jugoslovenskoj kinematografiji, nagradio je Velimira Batu Živojinovića.

2024 © - Vesti online