Nedelja 01.09.2013.
07:02
telegraf.rs

Uhapšeni čelnici opštine Žitorađa iz DS-a i SRS-a

Foto: Ilustracija

Ista mera i po istom krivičnom delu određena je i Zoranu Ćiriću (SRS), koji je bio na mestu zamenika predsednika Skupštine, kao i uhapšenom Jovici Stanisavljeviću (DS), zameniku predsednika opštine Žitorađa.

Stojković i Ćirić se terete da su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali potpise za ugovore o delu. Kako saznaje Telegraf, terete se da su oštetili lokalnu samoupravu za preko 1,5 miliona dinara.

Iako niko od istražnih organa nije želeo da potvrdi našu informaciju, povodom hapšenja oglasio se predsednik Okružnog odbora DS u Prokuplju Boban Lepojević.

On je potvrdio da su im određeni pritvori, ali smatra da je reč o političkoj odmazdi.

"Ovo je sunovrat topličkog pravosuđa. Goranu Stojkoviću je ceo slučaj namešten kako bi se promenila lokalna vlast koju u Žitorađi čine DS, SRS i deo SPS", komentariše Lepojević.

Inače, kako nezvanično saznaje portal telegraf.rs, prethodnih dana obojica su saslušana, ali ih je istražni sudija prokupačkog suda pustio da se brane sa slobode. U međuvremenu se Republičko tužilaštvo žalilo na tu odluku, pa je Veće suda donelo odluku o pritvoru.

2024 © - Vesti online