Subota 31.08.2013.
23:01
Vesti

Lisabonski "orlovi" na krilima Srbina: Slalom Markovića za remi Benfike!

Gol kroz noge: Lazar Marković matira Rikarda Patrisija

Veliki gradski derbi u Lisabonu završen je nerešeno 1:1, a crvena strana grada slavi 19-godišnjeg Srbina, koji je golom u 65. minutu utišao većinu navijača na stadionu Žeze Alvalade i doneo bod Benfiki u meču sa ljutim rivalom.

Sporting je poveo već u 10. minutu pogotkom opasnog Kolumbijca Fredija Montera i tim rezultatom završeno je prvih 45 minuta gradskog derbija.

Trener gostiju Žorge Žesus je uveo Lazara Maraković umesto Argentinca Eduarda Salvija i to se pokazalo kao pun pogodak za lisabonske "orlove". Brzonogi reprezentativac Srbije je u 65. minutu prihvatio loptu na nekih 40 metara od gola zeleno-belih i hrabro se stuštio ka golmanu Rikardu Patrisiju. U punom trku je prošao kroz trojicu zatečenih defanzivaca Sportinga i loptu poslao kroz noge domaćem čuvaru mreže za oduševljenje navijača Benfike, koji su bili u manjini na stadionu gradskog rivala.

Želela je Benfika do sva tri boda, pretio je Oskar Kardozo koji je kao i Marković počeo meč na klupi lisabonskih "orlova", napadali su i fudbaleri Sportinga, pre svih strelac prvog gola Montero, ali se do kraja nije menjao rezultat - 1:1.

Ceo meč za Benfiku standardno dobro odigrao je Nemanja Matić, koji bi sutra trebalo da se nađe na spisku selektora Siniše Mihajlovića za kvalifikacioni meč sa Hrvatskom u Beogradu (6. septembar).

Na spisku će verovaton biti i Filip Đuričić i Miralem Sulejmani, ali oni nisu imali prilike da zaigraju u lisabonskom  derbiju. Obojica su meč presedela na klupi Benfike.

2024 © - Vesti online