Ponedeljak 02.09.2013.
02:22
AAP

Nikolić uplašio policajca

Detektiv Džulijo Salermo složio se sa odbranom optuženog Denija Nikolića da ga tokom incidenta džokej nije udario niti da mu je verbalno pretio. Međutim, protiv nekada jednog od najboljih džokeja u Australiji, podneta je krivična prijava za napad na službeno lice.

Deni Nikolić


Tokom unakrsnog ispitivanja pred Prekršajnim sudom u Melburnu, održanom prošlog petka, detektiv Salermo je, odgovarajući na pitanja Nikolićevog advokata, rekao da je do jedinog fizičkog kontakta sa optuženim došlo kada su se tokom rasprave njihova čela dodirnula. Niko nije bio povređen tokog incidenta.


Detektiv Salermo policije je rekao na sudu da je Nikolić na kraju intervjua ustao i

Oslobođen sumnji


Nikolić je ranije ispitivan u policiji zbog mogućih veza s ubistvom Sambe, ali je oslobođen optužbi za umešanost, a policija ga više ne smatra osobom od interesa za istragu.

crven u licu počeo da upire rukom na njega.


- Odmah sam se osetio ugroženim - rekao je detektiv Salermo.
Takođe, neigrao je sugestije Nikolićevog advokata da preuveličava događaj time što od "ničeg pokušava da napravi nešto".


Tokom pretresa izneto je kako je Nikolić, 6. aprila 2011, pozvan u policijsku stanicu kako bi bio ispitan u vezi sa optužbom da je fizički napao kolegu džokeja Marka Pegusa. Tokom ispitivanja Salermo je prisustvovao u svojstvu zainteresovane strane.


Detektiv je priznao da je tokom intervjua nosio policijsku uniformu kako Nikolić ne bi posumnjao da je on iz Jedinice za krvne delikte. Potvrdio je da je saslušanju prisustvovao kako bi eventualno došao do novih saznanja u vezi sa ubistvom Lesa Sambe, poznatog uzgajivača rasnih konja iz Sidneja.


Les Samba je ubijen sa dva hitca i to dva meseca pre nego što je Nikolić navodno fizički nasrnuo na Pegusa. Samba je bio Nikolićev bivši tast.


Naredno ročište Nikoliću povodom optužbi za napad na Pegusa i detektiva Salerma odloženo je za sredu.

2024 © - Vesti online