Subota 31.08.2013.
18:53
Beta

Saga o Vladi nastavlja se u ponedeljak

O predloženim kandidatima za nove članove Vlade Srbije u dosadašnjem toku sednice izjašnjavali su se šefovi poslaničkih grupa, a pre glasanja za te predloge preostalo je još pet sati poslaničke rasprave.

Foto: Ilustracija

Prema proceduri, posle rasprave o predlogu premijera Srbije Ivice Dačića za izbor novih članova Vlade, sledi glasanje.

Premijer Ivica Dačić je u petak u ekspozeu naveo da će ciljevi Vlade biti modernizacija zemlje, pravedno rešavanje kosovskog pitanja, zaustavljenje ekonomske krize i zapošljavanje.

Dačić je u ekspozeu ukazao da su javne finansije i privredni sistem u veoma teškom stanju.

Opozicija je kritikovala ekspoze i ocenila da u njemu nema odgovora na glavna pitanja - zbog čega se rekonstrukcija preduzima, da li će biti promene politike i

Sve oko rekonstrukciji Vlade Srbije možete pročitati OVDE

zbog čega je smenjen ministar Mlađan Dinkić.

Predloženo je da rekonstruisana Vlada ima 18 resora i dva ministra bez portfelja.

Kandidat za novog ministra finansija je Lazar Krstić, za ministra odbrane Nebojša Rodić, za ministra za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj Igor Mirović, za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić, za ministra privrede Saša Radulović.

Pročitajte i:

 

Za novog ministra kulture i informisanja predložen je Ivan Tasovac, za ministra saobraćaja Aleksandar Antić, za ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije Branko Ružić, za ministra sporta i omladine Vanja Udovičić, za ministra prosvete i nauke Tomislav Jovanovića, a za ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo Aleksandar Vulin.

Na kraju sednice, ako budu izabrani, predviđeno je da novi članovi Vlade polože zakletvu.

2024 © - Vesti online