Subota 31.08.2013.
14:06
Beta

Rašović: Potrebna nam je pobeda protiv Rada

 Trener Partizana Vuk Rašović
 

"Utakmica dolazi u veoma nezgodnom trenutku posle poraza od Tuna. Igramo protiv mlade i poletne ekipe Rada, koja nije rezultatski najbolje startovala, ali koja godinama unazad igra dobar fudbal i dosta igrača iz omladinske škole prebacuje u prvi tim", rekao je Rašović novinarima na stadionu Partizana. 

Partizan je u četvrtak poražen u Švajcarskoj od ekipe Tuna s 3:0 i tako se oprostio od učešća u grupnoj fazi Lige Evrope. Rašović je kazao da će ekipa Rada sigurno igrati otvoreno i ofanzivno.

"Oni znaju kako igrati protiv Partizana, imaće veliki motiv, ali mi moramo da vodimo računa i prevaziđemo sitiaciju, da se okrenimo prvenstvu i Kupu, takmičnjenima koja su nam još preostala i da pobedimo, jer za nas nema izgovora", rekao je trener crno-belih. 

Na pitanje kako će poraz od Tuna uticati na igrače, Rašović je rekao da nikom u klubu nije lako.

"Razgovarali smo i nikome nije lako. Desilo se nešto što nismo očekivali, ali moramo dalje, moramo da se vratimo u život i zato je Partizanu potrebna pobeda", naveo je Rašović.

On je rekao i da ne zna kakva će biti reakcija publike.

"Znam da im nije prijatno, nikome nije, a mi ćemo pokušati da pobedom koliko toliko ublažimo eliminaciju iz Evrope", rekao je Rašović.

Trener Partizana je kazao da će u timu biti nekoliko promena, ali ne mnogo i da će u konkurenciji za tim biti i Nemanja Kojić, koji se oporavio, kao i da će Erik Đemba Đemba, koji nije igrao protiv Tuna zbog taktike, takođe biti u timu.

"Kojić se oseća bolje i sigirno će igrati. Igraće i Fofana, koji nije imao pravo nastupa protiv Tuna", rekao je Rašović.

On je dodao da ne zna kakva je situacija s Markom Šćepovićem i objasnio da on nije bio u timu za meč u Švajcarskoj jer je bio više okrenut traženju inostranog angažmana.

Na pitanje novinara šta se dešava s transferom Uroša Đurđevića iz Rada, on je naveo da nema informacija dokle se stiglo.

"On je odličan odličan igrač i dosta klubova ga želi, poseduje potencijal i na njemu je da ga potvrđuje i da postane A reprezentativac, samo ćemo videti u čijem će to dresu biti", rekao je Rašović.

On je dodao da do kraja prelaznog roka očekuje bar još dva pojačanja, na mestu naoadača i desnog beka. 

Utakmica četvrtog kola Super lige Srbije između Partizana i Rada
igra se sutra od 19 časova na stadionu u Humskoj.

2024 © - Vesti online