Subota 31.08.2013.
11:42 >> 11:42h
Vesti, New Moment

Otvoren "Mocart fjučers 2013." na "Olimpu"

 Direktor turnira Aleksandar Bolić
 

Drugi put će tu nastupiti talentovane igračice iz celog sveta, a na konferenciji za medije se prisutnima obratio Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije i direktor turnira.

"Zadovoljstvo mi je da najavim još jedan veoma uspešan turnir u našoj zemlji koji će biti od velikog značaja za sve naše igračice, ali i za one koji dolaze iz inostranstva. Zahvaljujem se kompaniji 'Mocart' koja je prepoznala kvalitet ovog turnira i uložila veliki napor kako bi pružila pomoć", rekao je Bolić.

Turnir počinje kvalifikacijama 31. avgusta, a mečevi glavnog žreba biće odigrani od utorka, 3. septembra. Za ovogodišnji turnir je prijavljeno oko 90 igračica iz 25 zemalja sa svih kontinenata. Pravo nastupa imaće 64 igračice u kvalifikacijama i 24 igračice koje su u glavnom turniru po rangu.

U glavnom turniru ima 5 igračica iz Srbije od koje su tri nosioci, i to Natalija Kostić broj 2, inače pobednik turnira "Mocart opena 2012.", Tamara Čurović broj 3, a Dunja Stamenković broj 8.
 

Prvi nosilac je 392. na WTA listi, Švajcarkinja Ksenija Knol. Specijalne pozivnice od strane Teniskog saveza Srbije su dobile Marina Lazić i Emilija Dančetović.

2024 © - Vesti online