Petak 30.08.2013.
23:45
BETA

Đoković: Beker je trebalo da osvoji prvi set

Pobeda je najvažnija: Novak Đoković
 

"Beker je kvalitetan protivnik i trebalo je da osvoji prvi set. Imao sam dovoljno sreće da se vratim i pobedim u prvom setu, a posle toga sam se osećao mnogo prijatnije na terenu", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je pobedio Bekera sa 7:6, 6:2, 6:2 i tako se plasirao u treće kolo poslednjeg grend slema u sezoni. U petak je na stadionu Artur Eš duvao vetar, što se često dešava i ometa igru.

"Morate da se prilagodite tome, kretanjem i koracima, da biste došli do lopte. Nisam to radio u prvom setu. Pokušavao sam i dalje da pronađem svoju igru sa osnovne linije, a on je servirao dobro. Nisam u prvom setu iskoristio svoje šanse da napravim brejk", rekao je Đoković.

Posle dobre igre u taj-brejku, prvom igraču sveta je trebalo manje od jednog sata da osvoji sledeća dva seta i savlada 78. igrača na ATP listi.

"Dobro sam odigrao taj-brejk i onda su se nekako stvari slegle. Počeo sam bolje da serviram, počeo sam da ulazim u teren, što je važno. Moram da počinjem kao što sam počeo svoj prvi meč, ali moja igra dolazi na taj nivo. Ovo danas je bio važan ispit za mene", rekao je Đoković.

2024 © - Vesti online