Petak 30.08.2013.
21:41
B92

Đoković spasio set lopte i pobedio!

Mučio se sa vrućinom: Novak Đoković
 

Đoković je igrao daleko od svog maksimuma, mučio se sa vrućinom, a u prvom setu je spasao dve set lopte. Ipak, kada je dobio prvi set, ostatak meča bio je formalnost i Novaka sada čeka bolji iz meča Nieminen - Sousa. Ukupno je srpski teniser imao 40 vinera i 26 grešaka, a upisao je i 13 asova.

U prva tri gema teniseri nisu imali problema na svoj servis, a Novak je vodio 2:1. Već četvrti poen na meču bio je veoma dug, čak 29 udaraca, a završen je Đokovićevom greškom iz drop šota.

Nemac je na početku odlično servirao i to mu je omogućilo da kontroliše poene u svojim gemovima. Ipak, prvi pad doživeo je u šestom gemu - procenat prvog servisa je opao i Beker je napravio nekoliko grešaka sa osnovne linije. Imao je Đoković tri brejk šanse, od toga dve vezane, i sva tri puta se igralo na drugi servis Bekera. Ipak, Novak je sva tri puta napravio neiznuđene greške i Nemac je izjednačio na 3:3.

Đoković je bio van ritma i mnogo je grešio, naročito bekhendom. Upravo je nizom sopstvenih grešaka Novak izgubio deveti gem – na 30:30 napravio je duplu, a onda je poslao predug bekhend i Beker je došao u situaciju da servira za set.

Nemac je došao i do dve set lopte, ali čini se da mu se malo stegla ruka i na obe je napravio grešku. Nije Đoković uradio ništa spektakularno, ali uspeo je da vrati brejk - 5:5.

Ubrzo se ušlo u taj brejk i Novak je brzo poveo sa 2:0 nakon što je rival poslao dve loptice u mrežu. Potom je Đoković odigrao odličan poen i završio ga je vinerom forhendom, što je bila prednost koju Beker nije mogao da stigne - 7:2 u taj brejku i vođstvo Novaka u setovima.


Za razliku od prvog seta, Novaku sada nije bilo potrebno mnogo vremena da napravi brejk. Naprotiv, učinio je to u prvom gemu, a zatim je sa lakoćom materijalizovao prednost. Posle propuštene prilike u prvom setu, intenzitet Bekerovih udaraca je opao, a Đoković je zaigrao opuštenije, mada i dalje nije bio blizu nivoa iz meča sa Berankisom. Ipak, napravio je Novak još jedan brejk i potom je priveo set kraju - 6:2.

Maltene identičan scenario videli smo i u trećem setu - Đoković je na samom startu napravio brejk i do kraja nije imao nikakvih problema da dođe do drugog trijumfa u isto toliko okršaja sa Bekerom.

2024 © - Vesti online