Petak 30.08.2013.
18:30
BETA

Boateng potpisao za Šalke!

Vratio se u Nemačku: Kevin Princ Boateng
 

Boateng je na promociji rekao da je srećan što se vratio u zemlju gde je rođen.

"Presrećan sam što sam se vratio kući u Nemačku, što ću ponovo nastupati u najjačoj ligi na svetu", kazao je Boateng.

Boateng, koji je rođen u Nemačkoj, je pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi odlučio da igra za Ganu, državu odakle mu je otac. Ovaj 26-godišnji igrač sredine terena u sredu je u revanš utakmici baraža za Ligu šampiona protiv PSV-a postigao dva gola za Milan u pobedi italijanske ekipe od 3:0.

On će uprkos nastupima za Milan u kvalifikacijama za LŠ, moći da nastupa za Šalke u grupnoj fazi najjačeg evropskog kupa. Generalni direktor Šalkea Horst Held rekao je da je bilo lako dovesti Boatenga u Šalke, kao i da je ceo proces oko transfera ovog igrača veoma brzo završen.

"Dogovor sa Milanom oko njegovog prelaska je bio veoma brz. Pregovori su započeti juče ujutro i evo već danas su završeni. Ceo proces je bio poput munje. Boateng je igrač izuzetnog kvaliteta i jedan od lidera u ovom sportu", kazao je Held.

Trener Šalkea Jens Keler ocenio je da će Boateng značajno doprineti kvalitetu njegove ekipe svojim "velikim međunarodnim iskustvom". Boateng je tokom četiri sezone u Milanu odigrao 100 utakmica i postigao 17 golova. U karijeri je još nastupao za Hertu, Totenhem, Borusiju iz Dortmunda i Portsmut. Zabeležio je i devet nastupa za Ganu, a jednom se i upisao u listu strelaca.

2024 © - Vesti online