Petak 30.08.2013.
18:21
Srna

Ua, Slovenijo, priznaj Srbe kao naciju!

Srbi će u Ljubljani pokušati da se izbore za bar neka svoja prava
 

"Pozivamo sve poštene Srbe iz Slovenije, članove i prijatelje, koji imaju dostojanstva, želje i ponosa za ljudsku pravdu, da se pridruže", navedeno je u saopštenju iz SSDS.


Iz Saveza podsećaju da Ministarstvo kulture Slovenije za pet godina podeli više od 15 miliona evra evropskih sredstava namenjenih ranjivim kulturnim grupama Slovenije, od kojih jedino Savez srpske dijaspore Slovenije i njegova društva svih tih godina nisu dobila nijedan evro.

Protestna šetnja, uz transparente i zastave, krenuće ispred sedišta SSDS (Linhartova 13, Ljubljana, Bežigrad) oko 14.45 časova. Protest je najavljen i za nedelju, 1. septembar, od 11.30 do 12.00 časova ispred hrama Svetih Ćirila i Metoda u Ljubljani, ali bez protestne šetnje.


"Protestnom šetnjom želimo da ukažemo na samovolju, korupciju i bezakonje u lokalnim i državnim institucijama", navedeno je u saopštenju iz SSDS-a.


Protestna šetnja u subotu planirana je i do Ambasade Srbije u Ljubljani, gde demonstranti planiraju da poruče da su protiv štetne vladajuće politike Srbije u vezi sa Kosovom. Okupljeni će potom doći do opštinske zgrade, gde će gradonačelnika pitati zašto ne finansiraju i ovaj savez.

2024 © - Vesti online