Petak 30.08.2013.
16:54
Beta

"Jedinstvena srpska lista na Kosovu do 4. septembra"

Milovan Drecun: Zajedničkom srpskom listom stvara se neraskidiva veza u srpskim opštinama, ali i sa Zajednicom srpskih opština na Kosovu i Metohiji
 

Ako se na vreme ne prikupi dovoljan broj potpisa koji podržavaju listu, biće omogućeno da se naknadno predaju, rekao je Drecun novinarima u Skupštini Srbije.


Prema njegovim rečima zajedničkom srpskom listom za lokalne izbore na Kosovu 3. novembra, koju će podržati Beograd, stvara se neraskidiva veza u srpskim opštinama, ali i sa Zajednicom srpskih opština na Kosovu i Metohiji.


"Takođe, upućuje se snažna ohrabrujuća poruka srpskom narodu da izađe na izbore, jer je to stav Vlade i nadležnih institucija", rekao je Drecun.
 

Svi u klin, demokrate u ploču?

Drecun je kazao da je funkcioner Demokratske stranke i bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović najavio da će ta stranka takođe formirati listu, koja će najverovatnije biti samostalna.

Prema njegovim rečima, izlazak na lokalne izbore na Kosovu sa zajedničkom listom sprečio bi da prištinske vlasti eventualno zloupotrebe izborne rezultate, odnosno da srpske stranke koje su pod uticajem Prištine ne remete formiranje Zajednice srpskih opština.


Drecun je rekao da se radi na formiranju liste iza koje će stajati Beograd i dodao da je najvažnije da će iza nje stajati Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.


"Sigurno je da će biti formirana jedinstvena lista i to ne samo za sever, već i za celo Kosovo i Metohiju", rekao je Drecun i dodao da je lista otvorena i za druge stranke.


Kako je naveo, za učešće na jedinstvenoj listi zainteresovani su Socijaldemokratska partija Srbije i Srpski pokret obnove.

2024 © - Vesti online