Petak 30.08.2013.
13:31
Beta

Palma pomogao jagodinskoj deci

Predsednik gradske skupštine Dragan Marković Palma
 

Svi jagodinski đaci prvaci dobiće i po 8.000 dinara za polazak u školu. Rančevi i školski pribor uručeni su u okviru Otvorenog dana, koji se održava svakog poslednjeg petka u mesecu.

Jagodinsku upravu tom prilikom obiđe i pomoć zatraži oko 1.500 ljudi. U zavisnosti od problema i materijalne situacije građanima se odobrava pomoć od 2.000 do 5.000 dinara.

Dugačak red građana kojima treba pomoć formiran je ispred gradske uprave u petak 30. avgusta. Građani dolaze sa potvrdama o materijalnom stanju iz svojih mesnih zajednica i lekarskim uverenjima, a o tome da li će dobiti neophodnu pomoć odlučuje se u razgovoru sa predsednikom gradske skupštine koji sa njima i razgovara.

"Ovakav način prijema građana traje već devet godina. Primetno je da se u Jagodini za pomoć javlja sve manje građana koji traže posao i to mi je drago. One koji nemaju posao upućujemo da se jave u fabrike koje su otvorene i da se raspitaju koja stručna sprema se tamo traži", kazao je Marković.

Građani se javljaju sa najrazličitijim problemima, od neplaćenih računa za struju, do potrebnih lekova. Ukoliko imaju potrebnu dokumentaciju pomoć im se odmah odobrava i novac mogu podići na šalterima u Gradskoj upravi. Među onima koji su zatražili pomoć bila je i majka devetoro dece.

2024 © - Vesti online