Petak 30.08.2013.
12:44
Srna

Produžen rok za stambeno zbrinjavanje izbeglica

Srbi koji beže iz Hrvatske tokom akcije Oluja
 


Produženje roka za prijave odnosi se na javni poziv izbeglim licima iz Hrvatske sa mestom boravišta u Republici Srpskoj za podnošenje prijava za pomoć u izgradnji stambenih jedinica s ciljem integracije u mestu boravišta.

Pročitajte još: ''Poslednji voz'' za stambeno zbrinjavanje izbeglica

Takođe, produženje roka odnosi se na javni poziv raseljenim licima u Republici Srpskoj za podnošenje prijava za pomoć u izgradnji stambenih jedinica s ciljem integracije u sadašnjem mestu boravišta i pomoć u rekonstrukciji stambenih jedinica radi povratka u ranije mesto prebivališta, saopšteno je iz Ministarstva za izbeglice i raseljena lica.

Tekst javnih poziva i obrasci za prijavu mogu se preuzeti sa zvanične internet stranice Ministarstva za izbeglice i raseljena lica ili u odsecima Ministarstva u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Foči i Trebinju.

Ovim javnim pozivima biće obuhvaćeno ukupno 1.200 porodica i to 600 porodica koje su izbegle iz Hrvatske i 600 raseljenih porodica koje žele integraciju u Republici Srpskoj. Ministarstvo je javni poziv objavilo 31. jula ove godine u okviru Regionalnog stambenog programa.

2024 © - Vesti online