Petak 30.08.2013.
11:21 >> 14:20h
Beta

Paori otišli na sastanak

Foto: Arhiva
 

Član Organizacionog odbora protesta Jovan Negovan rekao je agenciji Beta da je delegacija otišla na razgovore sa Ljajićem koji počinju oko dva sata.

On je rekao da će se tek nakon tog razgovora odlučivati da li će se nastaviti traktorska blokada, odnosno na koji način će se protestovati.

Poljoprivrednici iz južnog Banata, nezadovoljne otkupnim cenama poljoprivrednih proizvoda, počeli su proteste u sredu ujutro. Oni su želeli da sa nekoliko stotina traktora u protestnoj vožnji dođu ispred Vlade Srbije i svoje zahteve za rešavanje problema
predaju premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću, ali ih je policija zaustavila na ulazu u Pančevo.

Pročitajte još:

1. Nezadovoljni paori najavili blokadu puteva

2. Policija sprečila paore da prospu žito pred Vladu

3. Banatski paori: Ne damo zemlju šeicima

Poljoprivrednici su blokirali pančevačku i luku na Dunavu i silose kompanije Graneksport iz Pančeva i podržali blokadu uljara u Zrenjaninu i Novoj Crnji.

U četvrtak ujutru su predali zahteve Vladi Srbije za rešenje problema sa očekivanjem da Vlada pre svega posreduje u njihovim pregovorima sa uljarama oko otkupne cene suncokreta.

Oni traže da prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić suzbije kartelsko ponašanje u industriji ulja i dogovaranju otkupne cene suncokreta. Traže i da otkupna cena suncokreta bude 45 dinara za kilogram, dodatni otkup za potrebe Robnih rezervi 200.000 tona pšenice ovogodišnjeg roda po ceni od 20 dinara za kilogram, kao i otkup
200.000 tona kukuruza po ceni od 18 dinara za kilogram.

2024 © - Vesti online