Četvrtak 29.08.2013.
22:09
Vesti

Partizan se obrukao, Tun u Ligi Evrope!

Tužan oproštaj od crno-belog dresa: Aleksandar Mitrović
 

Crni dan za srpski fudbal! Posle fudbalera Vojvodine, koji je eliminisao prvak Moldavije, istu sudbinu doživeo je šampion Srbije, Partizan, posle teškog poraza u Tunu - 0:3!

Tun – Partizan 3:0

Strelci: Marko Šneuvli u 15. i 48, Zufi u 75. minutu.

Stadion: Arena Tun. Gledalaca: 8.000. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Crveni karton: Aksentijević (Partizan) u 90.+1 minutu.  TUN: Favr, Lithi, Zigfred, Solmoni, Širinci, Saonogo, Hediger, K. Šneuvli (od 76. Martinez), Zufi, Vitver 7 (od 90.+3 Nelson Fereira), M. Šneuvli (od 82. Sadik).
PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Volkov, Marković, S. Ilić (od 64. A. Živković), Malbašić (od 82. Brašanac), Ninković, Jojić, Mitrović (od 67. Grbić).

Crno-beli su pobedili pre sedam dana u Beogradu golom Miloša Jojića i nadali se da će im to biti dovoljno da se plasiraju u Ligu Evrope, međutim prosečan tim iz Švajcarske, koji posle šest kola u njihovoj Superligi zauzima tek osmo mesto (od 10 klubova) i ima samo jednu pobedu u šest utakmica, održao je fudbalsku lekciju srpskom šampionu.

Već posle prvog poluvremena moglo je sve da bude gotovo, pošto je Tun poveo sa 1:0, a onda propustio još tri stopostotne prilike i jednom pogodio prečku.

Nadali smo se da će se izabranici Vuka Rašovića trgnuti u drugih 45 minuta, međutim dogodilo se suprotno. Švajcarci su se razleteli i još dva puta pogodili mrežu Vladimira Stojkovića.

Sramno veče za srpski fudbal upotpunili su navijači Partizana koji su izazvali prekid meča u prvom poluvremenu.

Tužan oproštaj od crno-belog dresa imao je talentovani napadač Aleksandar Mitrović, koji karijeru nastavlja u Anderlehtu. Nadao se golu, ali je meč završio pre vremena zbog povrede.

Sad i fudbalerima Partizana, kao i Vojvodine, ostaje nada da bi eventualno mogli do Lige Evrope kroz "mala vrata", odnosno ako budu imali sreće u sutrašnjem žrebu, koji će biti organizovan povodom isključenja Fenerbačea iz evropskih kupova. 

 

Tri gola, četiri crvena kartona!

Partizan je meč završio sa igračem manje pošto je u 90. minutu Nikola Aksentijević dobio crveni karton.

Crno-beli su tako postigli samo tri gola u kvalifikacijama za Ligu Evropa ove sezone, a dobili četiri crvena kartona.

2024 © - Vesti online