Četvrtak 29.08.2013.
20:53
Vesti

Kraj Vošine bajke: Šerif u Ligi Evrope!

Ovog puta nije postigao gol: Petar Škuletić na meču sa Šerifon u Novom Sadu
 

Posle deset zvaničnih utakmica ove sezone, šest pobeda i četiri remija, fudbaleri Vojvodine su poraženi u Tiraspolju sa 2:1, a kako je pre nedelju dana u Novom Sadu bilo nerešeno 1:1, u Ligu Evrope će moldavski prvak Šerif.

Šerif – Vojvodina 2:1

Strelci: Žulijam 59, Fernando 67 - Leković 90
Stadion: Bolšaja Sportivnaja (Tiraspolj). Sudija: Toni Šapron (Francuska)

ŠERIF: Tomić, Metua, Paje, Samardžić, Vilijam Selestino, Balima, Fernando (od 90. Bolsacov), Mojal (od 76. Psenco), Rikardinjo, Isa, Žulijam (od 90. Paireli)

VOJVODINA: Delač, Radoja, Leković, Trajković, Vranješ, Đurić, Vukčević, Alivodić, Poletanović (od 71. Tumbasević), Vulićević, Škuletić (od 49. Kaluđerović).

Fudbaleri Marka Nikolića imaju za čim da žale. Nisu bili slabili od domaćina, a nisu imali ni sreće da stiglo do povoljnog rezultata u Moldaviji.

Jedan od tragičara je momak koji je poslednjih dana odbranama, ali i humanim gestom, osvojio srca navijača Vojvodine, Matej Delač.

Mladi hrvatski golman je napravio grešku u 59. minutu koju je iskoristio Brazilac Žulijam, da bi ubrzo je drugi Brazilac Fernando postigao jedan od najlepših golova večeri.

Gol nade, na kraju ipak samo utehe, postigao je bek Nikola Leković, kad je udarcem glavom lobovao golmana Šerifa. Ali to se dogodilo u 90. minuut. prekasno, iako je sudija produžio meč čak šest i po minuta...

Sad jedina šansa za Vojvodinu predstavlja sutrašnji žreb, ali to je ipak lutrija. Naime,  UEFA je izbacila Fenerbahče zbog nameštanja utakmica, a umesto turskog predstavnika u žrebu će se naći 30 klubova koji večeras ispadnu u plej-ofu za Ligu Evrope...

2024 © - Vesti online