Četvrtak 29.08.2013.
18:39
Vesti, Mozzartsport

Žreb Lige šampiona: Barselona na Milan, Ajaks i Seltik!

Ko će ga podići ove sezone?

Spremite se, čeka nas atomski fudbal!

Žrebom u Monaku određeni su parovi grupnog takmičenja u Ligi šampiona za sezonu 2013/2014, a opšti je utisak da će najzanimljivije biti u grupi H, gde će se sresti svi nekadašnja šampiona Evrope: Barselona, Milan, Ajaks i Seltik.

Prvi put posle pet godina srešće se u Ligi šampiona i dva velikana, Real Madrid i Juventus, ukupno vlasnici 11 titula evropskog prvaka, finalisti Lige šapiona 1998. u Amsterdamu, kad je kraljevski klub slavio golom Predraga Mijatovića (1:0). Račune Špancima i Italijanima pokušaće da pomrsi Galatasaraj, prošlogodišnji četvrtfinalista, koji je takmičenje završio upravo posle dvomeča sa Madriđanima.

Srpska kolonija u Lisabonu (Nemanja i Uroš Matić, Lazar i Filip Marković, Sulejmani, Đuričić, Mitorvić i Fejsa) udariće na tandem "orlova" iz Brisela, pošto su kuglice spojile Benfiku (osmorica naših inaternacionalaca) sa Anderlehtom (Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović), a konkurenti će nam biti Pari sen Žermen i grčki Olimpijakos, koji je oduveo bio povezan sa srpskim igračima (Predrag Đorđević, Ilija Ivić, Miloš Šestić, Darko Kovačević, Marko Pantelić, Siniša Gogić, Miloš Marić, Božidar Bandović, Ljubomir Fejsa, Aleksandar Katai...), a čiji navijači su bratski povezani sa pristalicama Crvene zvezde.

Navijaćemo u Ligi šampiona i za Čelzi (Bane Ivanović), Mančester Junajted (Nemanja Vidić), Mančester Siti (Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić), CSKA iz Moskve (Zoran Tošić), Borusiju iz Dortmunda (Neven Subotić)...

Grupa A: Mančester J. (Eng), Šahtar (Ukr), Bajer L (Nem), R. Sosijedad (Špa)

Grupa B: Real M. (Špa), Juventus (Ita), Galatasaraj (Tur), Kopenhagen (Dan)

Grupa C: Benfika (Por), PSŽ (Fran), Olimpijakos (Grč), Anderleht (Bel)

Grupa D: Bajern (Nem), CSKA M. (Rus), Mančester S (Eng), Plzen (Češ)

Grupa E: Čelzi (Eng), Šalke (Nem), Bazel (Šva), Steaua (Rum)

Grupa F: Arsenal (Eng), Marsej (Fran), Borusija D. (Nem), Napoli (Ita)

Grupa G: Porto (Por), Atletiko M. (Špa), Zenit (Rus), Austrija (Austrija).

Grupa H: Barselona (Špa), Milan (Ita), Ajaks (Hol), Seltik (Ško).

Mečevi grupne faze su na programu 17 i 18. septembra, 1. i 2. oktobra, 22. i 23. oktobra, 5. i 6. novembra, 26. i 27. novembra i 10. i 11. decembra.

Na proleće sledi nokaut faza, počev od osmine finala, a novog prvaka Evrope dobićemo 24. maja 2014. u Lisabonu, na stadionu La Luž.

2024 © - Vesti online