Četvrtak 29.08.2013.
18:31
Beta

DSS: Srbi, bojkotuje izbore na KiM

Foto: Ilustracija

"Srpski narod na Kosovu i Metohiji treba da pokaže jedinstvo i odlučan stav da pripada državi Srbiji i da nikada neće učestvovati na izborima kojima se priznaje lažna država Kosovo. Samo izbori koje raspisuje Skupština Srbije imaju pravnu snagu i potrebni legitimitet i samo na takvim izborima srpski narod će učestvovati", navodi se u saopštenju.

Predsedništvo DSS je osudilo, kako se navodi, "neprestane pritiske vlasti u Beogradu na srpski narod da učestvuje na ovim izborima koje organizuje separatistička albanska vlast".

"Šta je veći dokaz da su vlasti Srbije priznale separatističku vlast u Prištini od toga da se poziva na učešće na izborima 3. novembra. Svaki Srbin treba da zna da se 3. novembra donosi sudbonosna odluka o tome kojoj državi pripada srpski narod na Kosovu i Metohiji", naveo je DSS.

Jasna i čvrsta odluka srpskog naroda da ovo nisu izbori koje raspisuje država Srbija i da na njih zbog toga ne treba izaći, najbolja je potvrda pripadanja Srbiji, i najbolji mogući odgovor lažnoj državi Kosovo, dodala je ta stranka.

2024 © - Vesti online