Četvrtak 29.08.2013.
14:57 >> 17:38h
telegraf.rs

Ojdanića na Aerodromu dočekali porodica, prijatelji i trubači!

Bivšem načelniku Generalštaba priređen je doček na Aerodromu "Nikola Tesla"
 


Ojdanića su na Aerodromu “Nikola Tesla” dočekali porodica i prijatelji, a sa zastavama i trubačima došli su, sa četiri puna autobusa, da ga pozdrave i žitelji generalovog rodnog sela Zlatan kod Užica.


- Redovno sam ga posećivala u pritvorskoj jedinici, ali sam ga se uželela i jedva čekam da ga vidim - rekla je za Telegraf supruga bivšeg načelnika Generalštaba VJ uoči njegovog dolaska.


Među onima koji su dočekali Ojdanića bio je i njegov prezimenjak, pevač Era Ojdanić, koji se srdačno pozdravio sa generalovom suprugom.


- Ovo nije privatna organizacija, već je država organizovala doček svom generalu i mogu zbog toga samo da kažem: Bravo Srbijo! Pravda je pobedila i došao sam da generalu Ojdaniću poželim srećan povratak u otadžbinui svi mi koji smo se danas okupili ovde smo jedna velika porodica - rekao je Era Ojdanić za Telegraf.

Era Ojdanić (u sredini) uz muziku dočekao prezimenjaka Dragoljuba
 


Prvostepena osuda - 15 godina zatvora

Tribunal je Ojdanića februara 2009. prvostepeno osudio na 15 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja prisilnog premeštanja, deportacija, ubistava i progona Albanaca sa Kosova 1999.


On je krajem januaru ove godine povukao žalbu uloženu na tu presudu, a istovremeno i Tužilaštvo je povuklo svoju žalbu. Ojdanić je tada izjavio da “u potpunosti prihvata nalaze iz presude” i da je “sve što mu preostaje da odsluži svoju kaznu”.

- Uskoro ću napuniti 72 godine i zdravlje mi se tokom boravka u pritvoru pogoršalo - naveo je tada Ojdanić i izrazio “iskreno žaljenje svima koji su patili zbog ishoda ponašanja za koje je osuđen”.


U petak, 30. avgusta, na slobodu će biti pušten i bivši predsednik Skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik, koji je takođe izdržao dve trećine kazne.

2024 © - Vesti online