Petak 30.08.2013.
08:00
24sata.info

Šta vam govori vaše lice?

Kim Katral nam je poslužila da iscrtamo mapu lica sa zonama kako biste mogli da imate primer problematičnih područja na vašem licu
 

Zona 1 & 2: Problemi sa probavom

Jedite manje brze hrane i smanjite količinu masnoće nekakvom laganom dijetom, pojačajte unos vode u organizam i ubacite sveže krastavce u ishranu.

Zona 3: Jetra

Smanjite alkohol, masnu hranu i mlečne proizvode. Ovo je zona u kojoj se pojavljuju i alergije na hranu pa pazite na sastav onoga što jedete. Vežbajte do 30 minuta svaki dan i pobrinite se da dovoljno spavate jer se tada vaša jetra odmara.

Zona 4 & 5: Bubrezi

Bilo kakva pojava oko očiju, pa i tamni krugovi, ukazuju na dehidraciju. Pijte puno vode!

Zona 6: Srce

Proverite svoj pritisak i količinu vitamina B. Smanjite unos začinjene i gorke hrane, kao i konzumiranje mesa. Pronađite načina da smanjite holesterol jedući orašaste plodove, avokado i ribu. Kako je ovaj deo pun širih pora pobrinite se da vašoj kozmetici nije istekao rok trajanja.

Zona 7 & 8: Bubrezi

Opet voda! Smanjite unos gaziranih pića, kafe i alkohola jer vode dehidraciji.

Zona 9 & 10: Dišni sustav

Pušite li? Skloni ste alergijama? Ovo je područje problem za obe stvari. Ako nije taj slučaj onda vodite računa da se telo ne pregreva, jedite hladniju hranu, smanjite unos šećera i udišite više svežeg vazduhaa. Izbacite meso, mlečne proizvode, alkohol, kofein i šećer i unosite u organizam više povrća.

Postoji još jedna bitna stvar o kojoj retko razmišljamo, a to su mobilni telefoni i jastučnice – držite ih čistima jer prouzrokuju najviše akni u ovom području.

Zona 11 & 12: Hormoni

Ovo je dominantna zona za stres i hormonalne promene. Iako se čini nemoguće uticati na to možete bitno učiniti razliku sa dovoljno sna, unosom tečnosti, jedenjem lisnatog povrća i održavajući kožu čistom. U pravilu se akne pojavljuju kada ovulirate.

Zona 13: Želudac

Pojačajte unos vlakana i pijte biljne čajeve kako bi vam se poboljšala probava.

Zona 14: Bolest

Mitiseri na ovom području mogu da budu znak da se telo bori sa nekakvom bakterijom da bi se izbegla bolest.

Sledeći put kada vam se na licu pojavi nova akna prostudirajte ovu mapu. Vaša koža komunicira s vama u ime unutrašnjih organa, ali zapamtite da kao i sa svime, najbolje se konzultirati sa dermatologom ako niste sigurni.

2024 © - Vesti online