Petak 30.08.2013.
08:00
cosmopoliten.rs

Prava odeća za svaki tip tela

Foto: Ilustracija
 

Tip 1: Banana

Foto: Ilustracija

Vi ste u prvoj kategoriji nazvanoj banana ukoliko nemate posebno izražene obline, niti istaknut struk. Ramena i kukovi su iste širine, a ono što treba da vam bude cilj jeste da odećom stvorite obline.
Sve što je strukirano je idealno za vas. Za gornji deo je poželjno da bluza ima ukras u predelu izreza i ramena, a sličan efekat možete postići i upadljivom ogrlicom. Suknje sa visokim strukom koje imaju volumen će učiniti čuda za vas. Možete nositi sve dužine, ali ukoliko ste niži rastom izbegavajte predugačke i prekratke modele. Što se haljina tiče, birajte komade koji su uski do struka a posle se šire. Isti takav model može da bude i u lepršavoj letnjoj varijanti. Takođe vam stoje haljine A-kroja, kao i haljine-košulje koje se vezuju u struku. Od pantalona modeli safari i "boyfriend jeans" modele, a ako želite da nosite skini farmerke gore obucite lepršaviju bluzu ili nešto sa više volumena.

Simpatični šortsevi visokog struka sa par nabora ili falti su odlična opcija za vas. Što se jakni tiče, malo volumena opet nije na odmet, safari jakna će na vama izgledati odlično, a za klasičan izgled uvek odaberite mantil sa istaknutim pojasom.


Tip 2: Jabuka

Foto: Ilustracija

Vi spadate u ovu kategoriju ako imate veća ramena i poprsje nego kukove. Ovde je bitno istaći struk i dodati malo volumena u donjem delu zbog ravnoteže. Za gornji deo je uvek preporučljiv V-izrez, samo obratite pažnju da bude uzak da vas ne bi vizuelno još više proširio. Bolje je da u gornjem delu birate jednobojne stvari, budete oprezne sa dezenima i obavezno izbegavate horizontalne pruge.

Dezeni su poželjni na suknjama, one treba da su strukirane i sa dosta volumena. Suknje A-kroja su takođe odlične za vas jer se šire od struka na dole. Kao što smo već rekli, jarke boje i krupni printovi su za suknje veoma poželjni. Kad su haljine u pitanju, najbolje su one na preklop. Držite se sitnijih printova, i ako nađete haljinu sa jednobojnim pojasom, dok je ostatak šaren, znajte da je to vaša idealna haljina. Ako takve ipak ne volite, haljina sa V-izrezom koja je sečena u struku, a dalje se širi je podjednako dobra. Kod pantalona tražite šire nogavice i izbegavajte skini farmerke.


Tip 3: Kruška

Foto: Ilustracija

Tip zvani kruška opisuje dame koje imaju izraženije kukove. Ono što vi želite da postignete je da stvorite ravnotežu između kukova i ramena. To ćete postići dodajući malo volumena ili kreirajući iluziju da vam je gornji deo širi nego što zapravo jeste. To možete da uradite noseći majice sa širokim V-izrezom, čamac izrezom ili golim ramenima. Naglašena puf ramena ili rukavi na puf su takođe dobar izbor. Uočljive boje i printovi i gornjem delu će privući pažnju na taj region, dok tamnije boje možete da sačuvate za donji deo. Od pantalona vam najviše odgovaraju ravne nogavice, takozvani cigaret model. Ako ste visoki možete probati i malo uže modele, ali izbegavajte totalno uske skini krojeve. Suknje A-kroja vam odlično stoje, kao i modeli sa malo nabora. Ipak izbegavajte sve što ima nabore u predelu kukova jer vas oni vizuelno čine još širom.

Kada su haljine u pitanju, primenite već spomenute savete - istaknut struk, širi izrez ili puf rukavi plus donji deo koji se blago širi. Za jakne i mantile izbegavajte ikakvu vrstu bočnih džepova. Modeli sa naglašenim ramenima su idealni za vas, pa možete da birate od ukrasa i nitni do naramenica i volumena.


Tip 4: Peščani sat

Foto: Ilustracija

Kako je figura peščanog sata najpoželjnija, za vas nemamo toliko saveta jer vam gotovo sve dobro stoji. Važno je, naravno, da obratite pažnju na kroj i veličinu, loše skrojene stvari ili premale/prevelike mogu učiniti da izgledate ne baš najbolje. Za gornji deo možete nositi komade koji naglašavaju vaš struk, od bluza na preklop do klasičnih košulja. I za pantalone možete da birate, od potpuno uzanih do zvoncara, širih ili modela sa visokim strukom - vi ste srećnica kojoj sve stoji.

Preporučujemo da kombinujete širi top uz uske farmerke i obrnuto. Vama odlično stoje uske suknje dubljeg struka, a ako želite malo volumena potražite takozvani tulipan model. Možete se igrati i kombinovati printove i za gornji i za donji deo. Haljine koje prate liniju tela mogu biti odlične za izlaske i neke svečanije prilike, a i odgovarajuća haljina na preklop će izgledati odlično na vama.

2022 © - Vesti online