Četvrtak 29.08.2013.
12:30 >> 15:40h
Beta

Poljoprivrednici blokirali put Pančevo-Beograd na dva sata

Ovuda niko nije prošao (Foto: Arhiva)
 

Poljoprivrednici su u četvrtak rano ujutru predali zahteve Vladi Srbije za rešenje problema, sa očekivanjem da Vlada posreduje u njihovim pregovorima sa uljarama oko otkupne cene suncokreta.


Negovan je rekao da poljoprivrednici traže da prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić suzbije kartelsko ponašanje u industriji ulja i dogovaranju otkupne cene suncokreta.


Kako je dodao, traži se i da otkupna cena suncokreta bude 45 dinara za kilogram, dodatni otkup 200.000 tona pšenice ovogodišnjeg roda po ceni od 20 dinara za kilogram, kao i otkup 200.000 tona kukuruza po ceni od 18 dinara za kilogram.


Poljoprivrednike iz južnog Banata i Srema, nezadovoljne otkupnim cenama poljoprivrednih proizvoda, koji su u sredu ujutru sa nekoliko stotina traktora želeli da u protestnoj vožnji dođu ispred Vlade Srbije i svoje zahteve za rešavanje problema predaju premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću, policija je zaustavila na ulazu u Pančevo.


Oni su blokirali pančevačku i luku na Dunavu i silose kompanije Graneksport iz Pančeva i podržali blokadu uljara u Zrenjaninu i Novoj Crnji, a najavljiju i blokadu uljare u Somboru.

2024 © - Vesti online