Četvrtak 29.08.2013.
12:45
Beta

Antić ministar saobraćaja, Ružić zadužen za EU

Branko Ružić

U Skupštinu Srbije u četvrtak su stigle ostavke Antića i Ružića na poslaničke funkcije, koje je konstatovao i Administrativni odbor parlamenta, a potom je održana i sednica Republičke izborne komisije, na kojoj su umesto pomenute dvojice u skupštinske klupe poslati Milutin Mrkonjić i Srđan Dragojević.
 

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac potvrdio je da će biti kandidat za ministra za kulturu i informisanje.
 

Aleksandar Antić

Među kandidatima SPS-a za ministra prosvete su Vladan Kutlešić i Milan Jovanović, dok su kandidati za ministra sporta Nenad Borovčanin, Aleksandar Boričić i Jasna Šekarić.


Očekuje se da lider socijalista i premijer Ivica Dačić tokom dana zvanično saopšti imena kandidata te stranke za nove ministre.

Slobodan Vukčević generalni sekretar MSP-a

Vlada Srbije postavila je Slobodana Vukčevića za generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova. Vukčević je bio generalni sekretar u Ministarstvu kada je Vuk Drašković bio ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore. Slobodan Vukčević bio je i ambasador Srbije pri UN u Ženevi.

 

Zbogom funkcijama u Beogradu

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, koji je kandidat za novog ministra, izjavio je da će podneti ostavku na funkciju predsednika gradskog parlamenta, navodeći da će se to sigurno dogoditi u narednih nekoliko dana, posle rekonstukcije Vlade.

2024 © - Vesti online