Sreda 28.08.2013.
15:23
Beta

Rajković i Gogić na promociji: Ispunili smo san!

 Goran Gogić, sportski direktor Zoran Stojadinović i Predrag Rajković
 

Povratnik u Zvezdu Goran Gogić je rekao i da neće nikada sebi oprostiti ako ne ostavi traga u klubu.

"Ovo mi je najlepši trenutak u fudbalskoj karijeri, maštao sam o njemu još kad sam s 12 godina prvi put došao u klub. Prešao sam mukotrpan put, a ovo dozivljavam kao veliki povratak u svoju drugu kuću. Maksimalno ću se zalagati na treninzima i utakmicama da opravdam poverenje za ukazanu šansu", rekao je Gogić na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde. 

On igra na poziciji zadnjeg veznog, a potpisao je trogodišnji ugovor. Istakao je da želi da ostati trag u klubu i da povratak ne doživljava kao dokaz da ljudi koji su ga pustili iz kluba nisu bili u pravu.

"Neću da pričam kolika je moja ljubav prema Zvezdi, ali neću sebi oprostiti ako ne ostavim traga u klubu... Ne razmišljam na taj način da dokazujem nekome da nije bio u pravu, moje je samo da se trudim. Mnogo dece ne dobije ovakvu priliku a i mnogo bolji igrači od mene su otišli nekim drugom putem". 

Golman Predrag Rajković, koji je sa omladinskom reprezentacijom osvojio Evropsko prvenstvo, potpisao je četvorogodišnji ugovor. On je, takođe, rekao da mu se ispunio san dolaskom u Zvezdu.

"Došao sam u najveći klub u Srbiji o ovom trenutku. Od kako sam počeo da treniram maštao sam o tome. Maksimalno ću se zalagati na treninzima i utakmicama i nadam se da ćemo ove sezone osvojiti titulu". 

Konkurencija za mesto u ekipu će mu biti Boban Bajković, a Rajković je rekao da je na treneru da odluči ko će braniti.

"Svi znamo ko je Boban Bajković, ne razmišljam o tome da li ću braniti već samo da maksimalno radim i da se trudim, a trener će odlučiti ko će stajati na golu", rekao je 18-godišnji golman.

Sportski direktor Zoran Stojadinović je istakao da su obojica igrača dobro poznata srpskoj javnosti, da je Gogić iskusan i dokazan, a da Rajković tek treba da se dokaže ali da niko ne sumnja u njegov kvalitet. On je na novinarsko pitanje da li dolazak mladog golmana znači da će Bajković napusti klub, odgovorio odrično.

"Bajković nije na izlaznim vratimna, naprotiv. On je bio i još je prvi golman Crvene zvezde. Ko je bolji taj će braniti i o tome odlučuje trener. Niko nije razmišljao o njegovom odlasku". 

Posle Izvršnog odbora pojavila se informacija da su Filip Mladenović i Abiola Dauda dobili dozvolu da odu, a Stojadinovć je razjasnio da oni imaju najkonkretnije ponude.

"Njih dvojica su dobili konkretne ponude ali mi još pregovaramo jer pokušavamo da dobijemo više para, pošto nam je novac potreban. Niko ih ne tera iz kluba", istakao je Stojadinović.

2024 © - Vesti online