Petak 09.10.2009.
15:58
Vestionline

Startuje 9. po redu NLB sezona

I ove sezone će se takmičiti 14 klubova, medju kojima je pet iz Srbije, četiri iz Hrvatske, po dva iz Slovenije i BiH i jedan iz Crne Gore. Debitanti u NLB ligi su kragujevački Radnički (bivši Lajonsi) i hrvatska Cedevita.

Najveći favoriti za titulu su branilac trofeja Partizan i pojačana ljubljanska Olimpija, koja je dovela Sanija Bećirovića i Uroša Slokara. Pored njih za vrh će se boriti Cibona, Hemofarm i Crvena zvezda, koji nisu previše menjali timove izmedju dve sezone.

Popularna "Jadranska liga", iz godine u godinu dobija na kvalitetu, ali i kredibilitetu kod vodjećih ljudi Evrolige i ULEB-a.

"Fajnal-for" biće odigran od 22. do 24. aprila sledeće godine (domaćin će biti izabran naknadno), a zanimljivo je da su TV prava za prenose po prvi put uzele gotovo sve nacionalne TV stranice (HRT, TV CG, TV BIH i TV Slovenija), dok je u Srbiji još nepoznato ko će doboti prava za prenose.

Derbi meč 1. kola igraju Zadar i Olimpija, dok će dosta neizvesnosti biti u Podgorici gde domaća Budućnost dočekuje Crvenu zvezdu. Hemofarm u Vršcu dočekuje Radnički, dok će se poslednja utakmica 1. kola između Partizan i FMP iz Železnika odigrati tek 26. decembra zbog turneje šampiona Jadrana po SAD.

Parovi 1. kola:

Petak, 9. oktobar:
Bosna - Zagreb 20,15

Subota, 10. oktobar:
Budućnost - Crvena zvezda 21,00
Hemofarm - Radnički 18,00
Zadar - Olimpija 16,00
Helios - Cedevita 18,00
Cibona - Široki 20,00

26. decembar:
Partizan - FMP Železnik

2024 © - Vesti online