Četvrtak 29.08.2013.
01:11
Vesti

Kaminić strahovao od osvete

Safetli tvrdi da je angažovao Estefana, kojem je u vreme zločina 2009. bilo 19 godina. On je to učinio pošto ga je Medićev saradnik Laki Gatelari unajmio da likvidira Mekgerka, uterivača dugova i poslovnog čoveka. I dalje, Safetli istrajava u tvrdnji da nije on, već Estefan, bio taj koji je povukao obarač i ubio Mekgerka, pred njegovom kućom u Kremornu.

Senad Kaminić


- Gatelari i vi, u stvari, namestili ste ubistvo mladom čoveku - kazao je Safetliju Medićev barister Vinston Teraćini.


- Jesam mu namestio kada je postavljao "hidro" u njegovoj kući - primetio je Safetli, aludirajući na uzgajanje droge na hidroponičnoj osnovi. - Vi pravite od tog dečaka da

Safetliju predao 150.000 dolara

 

Kaminić je kazao da, iako je svom prijatelju Safetliju za ubistvo predao 150.000 dolara, on nije primio ništa. On je takođe rekao da mu je taj novac dao Gatelari. Svedok je takođe naveo da nije siguran koliko je Gatelari zadržao za sebe od 500.000 dolara.

je anđeo, ali nije.
- Vi si mu namestili, zajedno s Gatelari, zato što ste hteli da imate nekoga ko će preuzeti krivicu - nastavio je Teraćini.
- Ne - uzvratio je Safetli.


Ranije ovog meseca, Safetli je za Mekgerkovo ubistvo i pretnje negovoj udovici Kimberli osuđen na najmanje sedam godina zatvora. Kao i ranije, Gatelari i njegov bivši vozač Senad Kaminić dobio je veliki popust na kaznu kako bi svedočio protiv Medića i Estefana. Njih dvojica su jedini od petorice optuženih koji nisu priznali krivicu.


Safetli je kazao u sudnici da je bio toliko pogođen osećanjem krivice posle ubistva da je spalio većinu "krvavog novca" kojim mu je isplaćen. Ukoliko je imao toliku grižnju savesti, upitao je Teraćini, zašto je onda prihvatio da šalje preteće poruke gospođi Mekgerk.


U utorak je na mesto za svedoke izašao i Senad Kaminić (45), bivši bosanski vojnik, u Sidneju vozač Lakija Gatelarija. Uz pomoć prevodioca, on je dao iskaz u kojem je, uz ostalo, rekao da se bojao za posao i život, ukoliko bi otišao u policiju da progovori o ubistvu Mekgerka.


Kaminić je već osuđen za svoju ulogu u ovom slučaju. Za njega je rečeno da je svom gazdi Gatelariju predstavio plaćenog ubicu Haišama Safetlija.


Kao što je ranije saopšteno, tužba navodi da je Ron Medić, poznat kao "Big bos", platio oko 500.000 dolara za Mekgerkovo ubistvo i pretnje njegovoj udovici.
Pretres pred sudijom za prekršaje Džen Stivenson se nastavlja.

Problem pronaći ubicu


Uoči ubistva, kazao je Kaminić, u poznatom noćnom lokalu u Sidneju pio je sa Safetlijem, kada mu je ovaj rekao: "Imam problem da pronađem nekoga da ubije Mekgerka, ali je (policijski doušnik) kazao da bi on to učinio".


Safetli je zatim prijatelju rekao da je problem da pronađe pravog ubicu. Kaminić tvrdi da je na to Safetliju odgovorio: "Ne zanima me to, ostavi me na miru".
Posle ubistva, Kaminić je, kaže, strahovao da bi ga Safetli ubio ukoliko bi otišao u policiju.

2024 © - Vesti online