Utorak 27.08.2013.
13:05
BETA

Rašović: Očekujem plasman u Ligu Evrope

Optimista: Vuk Rašović
 

"Čeka nas veoma teška utakmica protiv protivnika čiji nam je mentalitet poznat. Oni će dati sve od sebe da anuliraju prednost što pre, ali naše želje su poznate. Igrači žele da urade nešto dobro i za sebe i za klub, da obezbede još najmanje šest utakmica i da najmanje do decembra budemo u Evropi", rekao je Rašović na
konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 20 sati igraju u Tunu, protiv istoimene švajcarske ekipe revanš utakmicu plej-ofa za Ligu Evropa. U prvoj utakmici, prošlog četvrtka u Beogradu crno-beli pobedili su sa 1:0. Rašović je rekao da očekuje da njegovi igrači od početka utakmice budu koncentrisani i da što pre dođu do svoje igre.

"Moramo što pre da dođemo do naše igre. Nismo ekipa koja se brani, želimo da dođemo do pasa, da što pre postignemo gol", rekao je Rašović.

Trener šampiona Srbije rekao je i da očekuje da će ekipa Tuna "vrebati" svaku grešku Partizana i da će u četvrtak igrati kao u Beogradu, dugim loptama i na kontranapade i polukontranapade. Rašović je ocenio da Partizan ima dobar rezultat i da se neće braniti kao i da će njegovi igrači pokušati da što pre postignu gol.

"Znamo šta hoćemo, očekujem pozitivan rezultat i plasman u Ligu Evropa. Kao što sam rekao i pre prve utakmice, imamo dva meča da pokažemo da smo bolji. Imamo pozitivan rezultat koji garantuje mirnu utakmicu. Želim da Partizan prođe dalje, igrači su spremni i siguran sam da će to pokazati na terenu", rekao je on.

Upitan da li je ovo utakmica sezone za Partizan, Rašović je rekao da je "svaka utakmica utakmica sezone", ali da će, šta god da se desi u Tunu, "Partizan živeti dalje". Na pitanje novinara da li oseća da je igračima lakše posle dve vezane pobede, on je odgovorio potvrdno, ali da je najbitnije da se to  idi na terenu.

"Bitno je da se to vidi. Vidi se da lakše igraju, da su slobodniji u prijemu lopte... Kod nas su očekivanja uvek ista, moramo da se potvrđujemo iz utakmice u utakmicu", rekao je on.

Rašović je rekao da su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu osim Nemanje Kojića.

"On je juče trenirao prvi put i prevelik je rizik da uđe u kombinaciju za tim. Igraće samo maksimalno spremni igrači koji će od prvog minuta moći da se bore za svaki pedalj terena", rekao je.

Na pitanje kakva je situacija sa Markom Šćepovićem, Rašović je rekao da se oočekuje rasplet oko njegovog transfera i da će odluku o tome da li će biti u kombninaciji za utakmicu sa Tunom doneti večeras. Ekipa Partizana trenirala je u Staroj Pazovi, a trener crno-belih rekao je da se nada da će tri treninga biti dovoljna da se igrači priviknu na veštačku podlogu, kakva je na stadionu u Tunu.

Golman Partizana Vladimir Stojković rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da je siguran u pozitivan rezultat i plasman u Ligu Evropa.

"Očekujem tešku utakmicu. Tun će ući sa jednim golom zaostatka i verujem da će nas napasti od početka. Imaju dva kvalitetna napadača na koje treba obratiti pažnju, ali sam siguran u pozitivan rezultat i prolaz dalje", rekao je Stojković.

On je rekao da njegov ostanak u Partizanu ne zavisi od ove utakmice i da je posvećen samo predstojećem meču sa Tunom, jer je to najvažnije i za njega i za klub.

2024 © - Vesti online