Utorak 27.08.2013.
13:34
Beta

CG: Istraga zbog afere "crne trojke"

Foto: Arhiva
 

Konjević je u ponedeljak primio bivšeg pripadnika specijalne policijske jedinice Brajuškovića, nakon čega je poslao dopis tužilaštvu sa zahtevom da ono sprovede "sveobuhvatnu" istragu, prenose podgorički mediji.

Afera "crne trojke" već danima je u centru pažnje crnogorske javnosti, a sa medijske scene ona se seli u institucije sistema koje su počele da se bave tim slučajem.

Bivši policajac Brajušković optužuje bivšeg direktora crnogorske policije, aktuelnog savetnika predsednika Crne Gore Veselina Veljovića, da je organizovao policijske "crne trojke" koje su tukle neistomišljenike vlasti, nepodobne novinare i opozicionare.

Tim poslom je, po tvrdnjama bivšeg pripadnika specijalne jedinice, rukovodio aktuelni direktor podgoričkog zatvora Miljan Perović. Veljović i Perović su demantovali te navode, zatražili od nadležnih da ih ispitaju i poručili Brajuškoviću da će svoje tvrdnje morati da dokaže na sudu.

Bivši direktor policije je otišao i korak dalje stavom da je afera "iskonstruisana" i da ima za cilj da "zaustavi" Crnu Goru u pregovorima sa EU, te da se kreatori afere "obračunavaju s pojedinim ličnostima sa javne i političke scene u Crnoj Gori".

U međuvremenu, tužilaštvo je saslušalo Brajuškovića, kao i bivšeg čelnika srpskih radikala u Crnoj Gori Duška Sekulića, književnika Momira Vojvodića i nekadašnju novinarku podgoričkog Dana Draganu Bećirović, za koje je policajac kazao da su bili na meti "crnih trojki".

Vojvodić je medijima, a kasnije i tužiocu ispričao da je bio meta "crnih trojki", dok je slična saznanja za sebe imala nekadašnja novinarka Dana Bećirović.

"Tačna je informacija da smo i ja i moj otac (dopisnik beogradske Politike Dragomir Bećirović) bili upozoreni na opasnost, odnosno na činjenicu da smo na meti 'crnih trojki', i to čega se sećam iznela sam pred državnim tužiocem", ispričala je Bećirovićeva medijima.

2024 © - Vesti online