Utorak 27.08.2013.
11:39
Beta

Rusija Americi: Ne izmišljajte izgovore za rat, patiće narod Sirije

Moskva (foto: arhiva)
 

"Pokušaji da se zaobiđe Savet bezbednosti UN i opet stvore veštački i nezasnovani izgovori za vojnu intervenciju u tom regionu, stvoriće nove patnje Siriji i imaće katastrofalne posledice za druge zemlje Bliskog istoka i severne Afrike", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

London planira vojnu akciju

Velika Britanija sastavlja plan za angažovanje u vojnoj akciji u Siriji, kao odgovor na upotrebu hemijskog oružja u toj zemlji, saopšteno je iz britanske vlade. Britanski premijer Dejvid Kameron smatra da su napadi hemijskim oružjem u Siriji "apsolutno užasni" i da je neophodno da međunarodna zajednica stupi u akciju. On je rekao da Britanija razmatra "proporcionalan odgovor", preneo je Rojters.

Ministarstvo je pozvalo SAD i međunarodnu zajednicu na "oprez i strogo poštovanje međunarodnog prava".

Moskva je ponovila i da je "ozbiljno razočarana" zbog odluke SAD da odloži sastanak s Rusijom o krizi u Siriji, zakazan za sledeću nedelju u Hagu.

Sastanak je trebalo da bude posvećen organizaciji međunarodne konferencije o Siriji u cilju brzog okončanja nasilja i započinjanja procesa političkog rešavanja sukoba, podsetila je Moskva.

"Odluka SAD da odlože sastanak u Hagu šalje pogrešan signal sirijskoj opoziciji i ohrabruje verovanje u snažnu spoljnu intervenciju", navodi se.

2024 © - Vesti online