Utorak 27.08.2013.
13:03
Z. Marjanović - Vesti

Šiptari ubili sina, država traži pare

Ogorčeni i očajni: Ljubomir, Sinđa i sestra Sonja
 

Petkovići su, kako tvrde, tužbu za nadoknadu štete za smrt sina i brata podneli 2008. godine u zakonskom roku. Nakon toga, Opštinski sud u Čačku je presudio u njihovu korist, što je potvrđeno i presudom Okružnog suda u Čačku nakon čega su Petkovići, inače izbeglice iz Male Kruše na Kosovu i Metohiji, dobili novac od kojeg su se i skućili u selu Loznica kod Čačka.

Ljubomir Petković

Međutim, taman kada su rane za nastradalim sinom i bratom počele da zaceljuju Vrhovni kasacioni sud je uvažio žalbu Republičkog javnog pravobranilaštva i preinačio presudu Okružnog suda u Čačku, čime je porodici Petković zapravo sipana so u ljutu ranu za sinom i bratom.


Sudije su, dakle, našle da su obaveze države prema porodici poginulog policajca Čedomira zastarele, zbog čega Republičko javno pravobranilaštvo od Petkovića traži da vrati novac.

- Ne shvatam državu u kojoj smrt može da zastari. Novac, sve i da presuda bude u korist te države za koju je moj brat poginuo, nemamo da vratimo jer smo izbeglice i sav novac je potrošen kako bismo stvorili bilo kakve uslove za život.

Kobna mina terorista

Čedomir Petković je kao pripadnik policijskih snaga u Prizrenu nastradao na putu Prizren-Vrbica kada je policijski džip naleteo na prtivtenkovsku minu koju su na putu postavili pripadnici OVK.


Tom prilikom smrtno je nastradao jedan pripadnik policije, a Čedomir je teško ranjen. Nakon ranjavanja, prebačen je u Vojnu bolnicu u Nišu, a zatim na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Na kraju, ne dolazeći svesti, Čedomir je preminuo u specijalizovanoj bolnici u Slankamenu, a sahranjen je u Lapovu gde mu danas žive supruga i dva sina.

Ovo je bruka i sramota za Srbiju. Nakon pisanja novina, iz kabineta predsednika Tomislava Nikolića nam je obećano da će se naći rešenje za naš problem i tada smo mislili da je time sve završeno. Međutim, eto, opet smo na sudu i opet moramo da preživljavamo ono što smo jednom jedva preživeli - očajna je Čedomirova sestra Sonja.


Ona dodaje da im ništa drugo ne preostaje nego da ponovo pokušaju da nekako dođu do predsednikovog kabineta i da mu lično iznesu sa kakvim se problemima suočava ova porodica.

2024 © - Vesti online