Utorak 27.08.2013.
12:01
J. L. Petković - Vesti

Duple plate zaposlenih na Kosmetu (3): Funkcioneri prvi zahvatili

Razbijaju jedinstvo Srba: Radovan Ničić
 

- S obzirom na to da zvanični Beograd nije reagovao da spreči takvo delovanje već je i podsticao dvojni radni odnos, ustalilo se da su pojedinci koristili takvu mogućnost - kaže Ničić.

Urušavanje obrazovanja

Dupla primanja, odnosno vaučeri koji se isplaćuju prosvetnim radnicima, urušavaju obrazovni sistem Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, ocenio je načelnik Školske uprave u pokrajini Predrag Stojčetović.
- Stav Ministarstva prosvete Republike Srbije i školske uprave je apsolutno jasan po ovom pitanju. Vaučeri i potpisivanje ugovora su nezakoniti i oni urušavaju obrazovni sistem - rekao je Stojčetović na sastanku sa direktorima osnovnih škola Kosovskog okruga, održanog u osnovnoj školi "Sveti Sava" u Sušici.

Prema njegovom mišljenju plate koje dolaze iz institucija tzv. vlade Kosova služe da razbiju opstanak i jedinstvo srpskog naroda, da oslabe njihov otpor u odbrani Kosova i Metohije i očuvanju institucija Srbije. A ujedno da od njih stvore glasačku mašineriju koja im je potrebna na izborima.


- Bilo je akcije oko utvrđivanja dvojnog radnog odnosa, pa su čak i radnici institucija davali izjave pod krivičnom i materijalnom odgovornošću, ali nikad se nije do kraja istrajalo, jer su upravo visoki funkcioneri i njihovi članovi porodice bili ti koji su koristili mogućnost dvojnog radnog odnosa - tvrdi Ničić.


Kaže i da ima indicija da će sličnom scenariju pribeći i srpske partije.


- Verovatno je da se slična priča oko zapošljavanja na određeno vreme u srpskim institucijama sprema pred izbore za tzv. kosovske opštine, koji su raspisani za 3. novembar, a sve zarad podrške onih partija koje participiraju u Vladi Srbije. Iako se planira gašenje srpskih institucija već su raspustili legalne Skupštine u mandatu - ističe Ničić.

Sutra - Duple plate zaposlenih na Kosmetu (4): Spiskovi u zakonskoj rupi

2024 © - Vesti online