Ponedeljak 26.08.2013.
19:53
Beta

KCS: O Jovankinom zdravlju uz njenu saglasnost

Jovanka Broz

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je zbog medijskog izveštavanja o zdravstvenom stanju Jovanke Broz pokrenuo danas nadzor u KCS povodom primene Zakona za zaštitu podataka o ličnosti u kom su podaci o zdravstvenom stanju navedeni kao "naročito osetljivi".

KCS-u je naloženo da se odmah, a najkasnije u roku od tri dana od dana prijema dopisa poverenika izjasni o relevantnim okolnostima u vezi sa načinom na koji su javnosti dostupni ti podaci. KCS je tim povodom u saopštenju naveo da je zaposlenima Urgentnog centra "izuzetno drago zbog efikasnosti koju u obavljanju svog posla pokazuje Rodoljub Šabić" i da su saopštenja i izjave o zdravstvenom stanju Jovanke Broz davani uz njenu saglasnost.

Dodaje se i da je danas sa Jovankom Broz dogovoreno da medicinske ekipe Urgentnog centra, dok postoji potreba 24 sata pružaju medicinsku negu i nakon lečenja u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Neformalne izjave iz neimenovanih izvora, koje su proteklih dana obilato prenosili mnogobrojni mediji, nisu u našoj nadležnosti, na njih nismo uticali, niti smo u mogućnosti da na njih i ubuduće utičemo, jer je posao naše ustanove da leči pacijente, ne da se bavi medijima", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online