Ponedeljak 26.08.2013.
18:54
Beta

Posle Dubrovnika, gej kruzer i u Kotoru

Ilustracija: Reklamiranje "gej kruz" krstarenja Mediteranom
 

Uplovljavanje kruzera "Selebriti Siluete" (Celebrity Sillhouete) sa putnicima isključivo LGBT populacije koje je jutros najavljeno u medijima nije izazvalo pažnju kakvu je imala nedavna prva crnogorska gej parada koja je bila održana u Budvi.

Organizator te parade "LGBT forum progres" i njegov izvršni direktor Zdravko Cimbaljević saopšto je da je za danas bila planiarana parada u Kotoru, ali da se od te namere odustalo iz bezbednosnih razloga.

Cimbaljević je na promociji nacionlane LGBT strategije naveo da se od organizacije povorke u Kotoru odustalo zbog nedavnih incidenata koji su obeležili paradu u Budvi, ali i zbog dolaska kruzera kojim Mediteranom putuje 2.800 gejeva.

"Ne bismo voleli da iko ko dolazi u Crnu Goru sa namerom da ipak vidi zemlju doživi ono što se dogodilo u Budvi, pogotovo kada imamo hiljade gostiju", rekao je Cimbaljević.

Kruzer, koji je krenuo na put od Venecije, preko Hrvatske, Grčke, Crne Gore i Korzike, reklamira "gej kruz" turističko krstarenje Mediteranom. Ovaj brod po planu danas isplovljava iz kotorske luke.

2024 © - Vesti online