Ponedeljak 26.08.2013.
17:25
RTS

Glamočić i Radulović kandidati za ministre

Vučić: SNS ispunjava predizborna obećanja
 

"Sutra ću na sednici Predsedništva stranke izneti predlog za ta dva kandidata", rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da treba sačekati odluku Predsedništva, da li će prihvatiti njegov predlog, kao i da li će njih dvojica prihvatiti ponudu da preuzmu te resore.

"U svakom slučaju, SNS je svoj deo pola obavio. Nijedan od pomenutih kandidata, kao ni Lazar Krstić, nije član stranke", rekao je Vučić.

Ko je Dragan Glamočić

 

Dragan Glamočić rođen je 1968. godine u Futogu. Diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu na stočarskom smeru 1992. godine. Magistarsku tezu odbranio 1995. godine, a doktorsku disertaciju 1999. godine, takođe na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

 

U zvanje redovnog profesora Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu za užu naučnu oblast ishrana životinja izabran je 2009. godine. Autor je većeg broja stručnih publikacija, a sarađivao je sa mnogim domaćim i inostranim stručnjacima. Član je Američkog udruženja za nauku u mlekarstvu i Društva zootehničara Vojvodine, i saradnik je Nacionalnog istraživačkog saveta SAD. Govori, čita i piše engleski, služi se ruskim jezikom.

 

On je naglasio da je sa ovom informacijom izašao, jer je tako juče obećao i zato što, kako je rekao, SNS ispunjava obaveze koje preuzima pred građanima, pa i to kada, kako i na koji način će saopštiti ko su kandidati za rekonstruisanu Vladu. Dodao je da je nezvanično razgovarao sa više ljudi, a da će zvanično sa kandidatima razgovarati posle odluke Predsedništva, koje treba da odluči o njegovom predlogu.

Vučić je rekao da je juče imao problem na Glavnom odboru stranke jer će tri ministra sa kvote njegove SNS biti zapravo nestranačke ličnosti. On je rekao i da će u toku nedelje finalizovati razgovore sa strancima o njihovom eventualnom učešću u Vladi Srbije i izrazio uverenje da njihovo iskustvo i znanje mogu da pomognu Srbiji.

Saša Radulović, učesnik "buma" Silicijumske doline

 

Saša Radulović, koga je Aleksandar Vučić predložio za kandidata za ministra privrede, završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu, smer automatika i elektronika. Otišao je iz Srbije krajem osamdesetih godina, nakon čega je živeo i radio u Nemačkoj, Kanadi i SAD. Samostalni je preduzetnik od 1998. godine i, kako je sam izjavljivao, vodio je nekoliko kompanija i bio aktivni učesnik "buma" Silicijumske doline.

U Srbiji je ponovo od 2005. i to kao stečajni upravnik više različitih preduzeća i vlasnik privatne firme "E-market".

 

Najčešće se u javnosti pojavljivao kao konsultant za investicije i poreski sistem, ali se bavio i publicistikom tumačeći privredno i finansijsko stanje zemlje. Tako je početkom ove godine ocenio da već 12 godina vodimo "potpuno pogrešnu ekonomsku politiku" objašnjavajući to sledeći, primerom: "Kada bi inženjeri gradili mostove i zgrade onako kako mi vodimo ekonomsku politiku i planiramo budžet, građevine bi se srušile tri meseca nakon objave kraja izgradnje".

 

Kao uzroke pogrešne ekonomske politike označio je tada katastrofalnu poresku politiku, sivu ekonomiju, ogromno učešće države na tržištu, korupcija i pravnu nesigurnost.

Glavni odbor SNS-a juče je prihvatio Vučićev predlog da kandidat za ministra finansija bude Lazar Krstić, a za ministra odbrane Nebojša Rodić. Kandidat za ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave je potpredsednik SNS-a Igor Mirović. Svetlana Živanović, naučnica na radu u SAD, biće savetnik ministra poljoprivrede.

2024 © - Vesti online