Ponedeljak 26.08.2013.
15:40
Beta

DSS: Kakva rasprava, sve ste bacili u blato

Poslanik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić
 

"Tema rekonstrukcije vlade je toliko devalvirana i bačena u blato da nikakva diskusija ne bi dala doprinos", rekao je Samardžić tokom rasprave o izmenama Zakona o ministarstvima.

 

Pročitajte još:

1. Čeda: Rekonstrukcija je tortura Srbije

2. Čeda Selakoviću: Meni Mišković nije plaćao avion

Samardžić je rekao da je vlada koja je imala toliko promašaja morala da uradi više i da bi bilo bolje da se izašlo na prevremene izbore pre šest meseci, kad je počela priča o rekonstrukciji vlade, jer bi u tom slučaju Srbija već imala novu i "legitimniju" vladu.

Prema njegovim rečima, prvi put se desilo da poslanici govore o zakonu, a da ne znaju imena svih ministara.

"Kadrovska rešenja su pitanje svih pitanja i baš zato i nemate rešenje i ne možete taj strašan čvor, zbog kojeg Srbija jedva diše, čekajuci imena koja će nas izvesti iz krize, da razmrsite", rekao je Samardžić.

Samardžić je rekao da je vlada jedino ozbiljno radila na pitanju Kosova i ispunjavanju uslova koji su postavljeni u Briselu da bi se jednog dana dobio datum za početak pregovora sa EU.

Poslanik DSS je zahvalio ministru pravde Nikoli Selakoviću koji je obrazlagao zakon na konstruktivnom doprinosu jer je, kako je rekao, višemesečnu priču o rekonstrukciji vlade tokom koje su obećavane istorijske promene, sveo na realnost i predstavio zakon koji može da se napiše za 12 minuta, a pročita i za kraće vreme, ako "neko brzo čita".

2024 © - Vesti online