Ponedeljak 26.08.2013.
11:18
Radio 021

Novi Sad bi da ukine noćne klubove

Vlasnici ugostiteljskih objekata traže da se radno vreme poštuje
 

Razlog što se ti predlozi neće naći na septembarskom zasedanju skupštine Novog sada je najpre kompleksnost same Odluke, kojom bi, osim ograničenja rada objekata, trebalo da se reši i način poslovanja ugostiteljskih, trgovačkih i zanatskih radnji, prenosi Radio 021.

Član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski kaže da će radna grupa narednih nedelja raspravljati o detaljima nacrta odluke, kako se ne bi desio neki propust.

"Postoje pojedini objekti koji apsolutno ne poštuju niti radno vreme, niti odluke suda, niti autoritet komunalnih inspektora, komunalne policije i policije i tu je najveći problem", izjavio je Sečujski, koji tvrdi da će odlukom biti zaštićeni interesi građana, ali i sloboda preduzetništva.

S druge strane, Dragan Stanojević iz Upravnog odbora Udruženja ugostitelja nada se da je razmatranje predloga pomereno da bi se u obzir uzeli i predlozi vlasnika lokala.

"Želimo da se u svim lokalima uradi dobra izolacija i da se meri nivo buke, da kazne budu pooštrene i da se zakon sprovodi, da lokali koji su registrovani da rade do sat ili tri sata nakon ponoći zaista rade do tada, a ne do pet ujutru", kaže Stanojević. On se nada da će biti pronađeno kompromisno rešenje da svi budu zadovoljni.

Konačni predlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji daće Skupština grada, ali za sada nije poznato kada će to biti.

2024 © - Vesti online