Nedelja 25.08.2013.
20:53
P. Živković - Vesti

Partizan razbio Radnički, Mitrovićev gol na oproštaju

Sjajan oproštaj: Aleksandar Mitrović
 

Radničkom sve čestitke za otvorenu igru, nisu u Beograd došli da se brane, u finišu su možda mogli i ozbiljnije da zaprete... Pamtiće se prvenac mladog Andrije Živkovića, koji je u 83. minutu postigao sjajan gol za crno-bele.


Partizan je po teškom i raskvašenom terenu diktirao ritam od prvog minuta. Očigledno je ekipa dobila na samopouzdanju posle trijumga u meču sa Tunom, konačno je publika mogla da vidi lepe i tečne akcije, borbenost dostojnu nošenja crno-belog dresa. Prednjačio je Nikola Ninković, veliki talenat kome je do sada nedostajalo kontinuiteta u igri kako bi postao jedan od "stubova" igre Partizana. Zahvaljujući lucidnom kreatoru igre domaćin je postigao oba gola u prvom poluvremenu. Pre toga, videli smo jedan neverovatan previd sudije Ninoslava Spasića u 9. minutu. Golman gostiju Čančarević oborio je Jojića, a Spasić je umesto na belu tačku pokazao žuti karton vezisti Partizana! Razna saopštenja i pokušaji rušenja Saveza očigledno utiču na slepilo pojedinih sudija. Crno-beli nisu posustali, pa je u 17. minutu prvi put promenjen rezultat na semaforu. Sjajno je po desnoj strani prošao Ninković, koji je perfektnom loptom pronašao Fofanu na petercu, a napadač postiže svoj prvi gol u novom klubu - 1:0. Usledili su pokušaji Jojića, Ninkovića i agilnog Malbašića, ali je nedostajao završni pas da Partizan duplira prednost. Što su propustili u igri, domaći fudbaleri nadoknadili su u prekidu. U 35. minutu Ninković je izveo korner, a Volkov snažnim šutem glavom zakucao loptu pod prečku - 2:0.


Drugo poluvreme je počelo penalima. Ono što nije dobro video u prvom poluvremenu, Spasić je uočio dva puta u periodu od 51. do 55. minuta. Prvo je Tintor u 51. minutu oborio Malbašića, a Ninkovićev udarac iz jedanaesterca odbranio je Čančarević. Međutim, lopta se ponovo odbila do Ninkovića kome nije bilo teško da pogodi mrežu. Samo čeitiri minuta kasnije Saša Marković je oborio Slavka Marića, a ovog puta se istakao Vladimir Stojković koji je zaustavio šut Bojana Beljića. Gosti su ipak uspeli da postignu gol u 57. minutu. Slavko Marić je šutirao iskosa sa leve strane, činilo se da će Stojković odbraniti udarac, ali je lopta završila u mreži - 3:1. Do kraja utakmice Partizan je propustio nekoliko šansi da iz kontranapada stigne do novog gola. S druge strane, Radnički se nije predavao, pa su gosti u 76. minutu preko Spalevića lepu šanse da smanje na 3:2. Da finiš ne prođe bez iznenađenje pobrinuo se Andrija Živković, strelac efektnog gola u 83. minutu. Na kraju, Mitrović se golom oprostio od navijača i na najlepši mogući način najavio selidbu u Anderleht.

Partizan - Radnički 1923 5:1 (2:0)
Strelci: Fofana u 17, Volkov u 35, Ninković u 51, A. Živković u 83. i Mitrović u 89. za Partizan, a Marić u 57. minutu za Radnički. Stadion Partizana. Gledalaca: 5.000. Sudija: Ninoslav Spasić (Surdulica).
PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Volkov, Obradović, Stanković, Marković, Jojić, Ninković (od 65. A. Živković), Ilić (od 77. Đemba Đemba), Fofana (od 71. Mitrović), Malbašić.
RADNIČKI: Čančarević, S. Petrović, Fejsa (od 84. Pavlović -), Tintor, Otašević, Nedović (od 46. Petronijević), Marić (od 75. Porkari), Beljić, Stojmirović, Spalević, I. Petrović 6.

2024 © - Vesti online