Ponedeljak 26.08.2013.
08:00
cosmopoliten.rs

Trikovi za efekat podignute guze

Foto: Ilustracija
 

Tretman za glatku i čvrstu guzu

Trenutno jedan od popularnijih tretmana tela je "fejslifting" ispod pojasa. Isprobajte ovu "uradi sam“ verziju za neverovatno svilenkastu kožu guze koja mami dodire. Uskočite u kadu i dugo se tuširajte. Nakon toga, lufa rukavicom ili pilingom 15 minuta masirajte zadnjicu malim kružnim pokretima. Ovo će otkloniti izumrle ćelije sa površine kože i učiniti je nežnom. Kada završite sa masažom, na guzu nanesite učvršćujucu masku za lice. Na dlan istisnite veliku količinu preparata i u njega dodajte nekoliko kašika taloga sveže skuvane turske kafe. Možda vam zvuci čudno, ali kofein pomaže u rastvaranju masnih ćelija i kožu cini čvršćom i glatkijom. Ostavite masku da deluje oko 10 minuta, a zatim je isperite. Pre nego što kožu guze počastite debelim slojem hidrantne kreme, gela ili ulja osvežite je losionom na bazi salicilne kiseline (on će dodatno omekšati kožu).

Odaberite prave gaćice za svoj oblik

Ako je vaša guza… ravna

Odaberite plitke bikini gaćice s V-izrezom pozadi koji vizuelno stvara efekat punije zadnjice.

Ako je vaša guza… atletska

Seksi bokserice najbolje će istaći čvrstu zadnjicu i ženstvenost oblina.

Ako je vaša guza… zaobljena

Tange definitivno pružaju najbolji efekat. Njihov oblik blago ublažava prenaglašene obline, pa će uciniti da izgledate vitkije.

Preplanula i sjajna

Pa šta ako još nije leto i niste na moru! U pet koraka svojoj guzi možete pokloniti bronzani ten, koji je dobrodošao u svako doba godine.

1. Dok se tuširate, pilingom uklonite mrtve ćelije kože. To će obezbediti bolje i ravnomernije upijanje preparata za samopotamnjivanje. Zatim isperite i dobro osušite kožu.

2. Podignite desnu nogu na ivicu kade (tako ćete zategnuti kožu zadnjice i omoguciti ravnomernije nanošenje), a potom širokim kružnim pokretima nanesite sredstvo za samopotamnjivanje. Buduci da je koža na liniji između jedne i druge strane guze tanja i osetljivija, to podrucje preskocite.

3. Ostanite u toj pozi sa podignutom nogom oko dva minuta dok koža dobro ne upije preparat.

4. Ponovite isto i sa levom stranom.

5. Kada završite sa nanošenjem preparata, dobro pogledajte guzu i svaku nepravilnost (višak boje) ispravite uz pomoc blago nakvašenog peškira.

Oslobodite je pritiska

Stručnjaci se slažu - celodnevno sedenje je loše za vašu pozadinu. Ali, ako radite u kancelariji, da li imate izbora? Nemate, ali evo kako se možete izboriti sa bolovima koji su posledica osmosatnog pritiska na zadnjicu. Obavezno ustanite na svakih pola sata. Ne morate dugo da stojite, ne morate čak ni da hodate, jer već samo ustajanje zahteva drugačiji pokret. Dok sedite, više puta menjajte pozicije na stolici. Malo sedite tako da su vam leđa potpuno uz naslon, a malo na samoj ivici stolice. Nikada nemojte sedeti na sredini jer vas to tera da se pogrbite. Svaki put kada ustajete, raširite noge u širini ramena, dlanove stavite na trtičnu kost i oslonite se na ruke. Tako ćete rastegnuti mišiće u donjem delu leđa koji su pod pritiskom dok sedite.

2024 © - Vesti online