Nedelja 25.08.2013.
11:13
Beta

Rekonstruisana Vlada imaće 18 ministarstava

Vlada Srbije (foto: arhiva)
 

Na sednici Vlade koja je počela nešto posle 9 časova razmatrane su izmene Zakona o ministarstvima. Sednica vlade je završena u 10.30, a sada slede sastanci Glavnog odbora naprednjaka u 11 časova i Predsedništva socijalista u podne.

Rekonstruisanu Vladu će činiti:

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo finansija, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Ministarstvo privrede, Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo građevinarstva i urbanizma, Ministarstvo pravde i državne uprave, Ministarstvo
poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Vladu će činiti i:

Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo spoljne i unutrašnje
trgovine i telekomunikacija.

Pročitajte sve o procesu rekonstrukcije Vlade Srbije OVDE

Očekuje se da će se izmenama zakona koje će 25. avgusta usvojiti Vlada, već u ponedeljak 26. avgusta, baviti i Skupština Srbije na vanrednoj sednici.

Na današnjoj sednici Vlada je usvojila Akcioni plan za sporovođenje nacionalne strategije za borbu protiv korupcije za period do 2018. godine.

Vlada je razrešila i konzula Srbije u Čikagu Deska Nikitovića.

2024 © - Vesti online