Sreda 03.03.2010.
19:03
Tanjug

Kia: U Srbiji nema modela za opoziv

"Kia venga" će u Srbiji biti cakum-pakum
 

Kia auto je reagovala na saopštenje Auto-moto saveza Srbije (AMŠ) koji je, na osnovu informacije dobijene od organizacije za ocenu vozila "Euro NCAP", obavestio danas sve kupce vozila "kia venga", koji su automobil kupili u 2010. godini, da odmah kontaktiraju lokalnog dilera, kako bi na njihovom vozilu mogla da se uradi izmena.

"Automobili za tržište Srbije će tek biti poručeni", navela je kompanija u saopštenju, dodajući da to znači da se problem neće pojaviti na ovim automobilima, "da je problem otklonjen već u fabrici, te da budući kupci vozila "kia venga" mogu biti apsolutno sigurni u njihovu pouzdanost i sopstvenu bezbednost".

"Kia venga" će na srpskom tržištu zvanično biti predstavljena 8. marta na beogradskom Sajmu automobila, kada će zvanično početi da se primaju porudžbine, a prva vozila će u Srbiju stići u aprilu.

Problem rešen oblogama

Prošle sedmice, "Kia" je pokrenula hitnu kampanju kako bi odgovorila na zabrinutost koju je "EuroNCAP" izrazio u pogledu nalaza sa testiranja tog vozila. "EuroNCAP" je kod testa čeonog sudara, na strani vozača, otkrio oštećenja u tkanju materijala od kojeg je napravljen sigurnosni pojas. Inspektori "EuroNCAP"-a su zaključili da je sigurnosni pojas oštećen u interakciji sa mehanizmom za pokretanje sedišta (šinama). "Kia" je proizvela poli-propilenske obloge koji će se dodavati sigurnosnom pojasu kao efektivna kontra-mera za nastali problem.

2024 © - Vesti online