Ponedeljak 26.08.2013.
02:31
AAP

Nikolić pretukao kolegu zbog uvreda?

Deni Nikolić
 

Prema iskazu Pegusa datom prošle nedelje pred Prekršajnim sudom u Melburnu, tokom nimalo prijatnog telefonskog razgovora koji je sa Nikolićem vodio januara 2011, dobio je pretnje da će ga Nikolić "išibati kaišem". Narednog jutra na hipodromu, gde su obojica došla na trening, Nikolić je od Pegusa zahtevao da krene za njim u kancelariju za trenere kako bi se pripremili za jutranji trening. Međutim, uskoro je došlo do incidenta.


- Bio sam na nekoliko koraka iza Denija kad mi se približio, uneo u lice i počeo da me udara pesnicima u glavu. Bacio me je na zid - rekao je Pegus na sudu.


Nikolić se tereti za fizički napad na kolegu i njegovu devojku Riki-Li Hol, kao i za pretnje koje je uputio policijskom službeniku tokom kasnijeg ispitivanja.

Godinu dana suspenzije

U tuči koja se dogodila u prostorijama hipodroma, kako se veruje, Nikolić je šest puta pesnicom udario Pegusa. Potom je optužen za namerno nanošenje povreda, ali i za nezakoniti napad na policijskog službenika.
Disciplinska komisija Konjičkog saveza Viktorije suspendovala je Nikolića na godinu dana iz sporta zbog pretnji upućenih sudiji Teriju Bejliju i njegovoj porodici.

Nikolić je bio optužen i za još dva krivična dela, od kojih se u četvrtak odustalo. Advokat Sendi Robertson najavio je da će se Nikolić izjasniti da se ne oseća krivim po svim tačkama optužbe.
 

Na početku preliminarnog saslušanja pred sudijom Anđelom Bolger, Pegus je tvrdio da je tokom fizičkog napada u kome ga je Nikolić "udario najmanje šest puta", "zaradio" masnicu ispod oka i posekotinu usne. Napad se, prema svedoku, dogodio nešto posle pet sati ujutro, 18. januara 2011, u kancelariji trenera Bajtona Kozamanisa.


Pegus tvrdi da je Nikolićev povod za napad to što je verovao da je on vređao i ogovarao njegovog rođenog brata i menadžera Džona Nikolića juniora. Na sudu se čulo da se Nikolić bahato ponašao i vređao druge džokeje.


Tokom spornog telefonskog razgovora između Nikolića i Pegusa, Deni je navodno pretio kolegi da ne dolazi na posao narednog dana. Kad se ovaj ipak pojavio na hipodromu, našao se u šoku jer ga je Nikolić pesnicom udarao u lice. I pored toga, s njim je kasnije tokom jutra razgovarao telefonom, a incident nije odmah prijavio.


- Nikolić mi je rekao da se gubim, da sam loš čovek, da mi je pružio život i da više u životu neće da razgovara sa mnom - rekao je Pegus.
 

Mark Pegus

Na sugestiju advokata Robertsona da je u kancelariji trenera Kozamanisa došlo do obostrane tuče, Mark Pegus je to negirao kao "potpuno netačno".


I kada je u martu 2011. priveden u policijsku stanicu, kako bi odgovorio na optužbe o napadu na kolegu džokeja Marka Pegusa i njegovu devojku, Nikolić se ponovo našao u problemu zbog svog ponašanja. Kako je u četvrtak ispričao svedok, policajac Dejvid Edi, tokom saslušanja u policijskoj stanici u Sent Kildi, Nikolić se uneo u lice i vređao detektiva Džulija Salerma.


Policajac Dejvid Edi je ispričao na sudu da je Nikolić sarađivao tokom ispitivanja, ali da se stanje promenilo pošto je detektiv Salermo isključio uređaj za snimanje razgovora.


- Nikolić je rekao da nije zadovoljan što je Salermo bio prisutan u timu detektiva koji su ga ispitivali. Rekao mu je: "O..... odavde, ne razgovaram sa tobom." Policajac Edi je rekao da su detektiv i Nikolić ustali sa stolica, da su se približili jedan drugom, pa su im se čela bukvalno dodirivala. Nikolić je bio crven u licu. Detektiv Salermo je gurnuo Nikolića nazad u stolicu, ali je Nikolić odmah ustao i nastavio da se svađa. Obojica su ponovo ustala, ponovo su se približili i nastavili žestoku svađu. Bio sam u šoku i bez reči, za mene je bilo neverovatno takvo ponašanje - rekao je Dejvid Edi. Međutim, tokom incidenta nije bilo fizičkog kontakta i niko nije bio povređen.


Preliminarno saslušanje protiv Nikolića, koje je prvobitno bilo planirano da traje dva dana, biće nastavljeno trećeg dana tokom ove nedelje jer policija nije mogla da locira ključnog svedoka u vezi fizičkog napada na Riki-Li Hol.
 

Zahtev za izuzećem sudije

U petak je Nikolićev advokat zatražio izuzeće sudije Anđele Bolger. Zahtev Sendija Robertsona usledio je pošto je policijski službenik Dejvid Edi, koji je svedočio protiv Nikolića, bio član jedinice koja je optuženog džokeja ispitivala kao "osobu od interesa" povodom ubistva Lesa Sambe.
Nikolicev advokat tvrdi da policajac Dejvid Edi "nije pouzdan" svedok jer je javno pominjao kako džokej ima problema s obuzdvanjem besa, što je, kako je policajac rekao, postao očigledan problem tokom istrage disciplinske komisije Konjičkog saveza koja je Nikolića i suspendovala iz sporta.
Robertson je zatražio da sudija Bolger bude izuzeta iz predmeta na osnovu datog komentara svedoka, koji bi mogao da se protumači kao pristrasnost u ovom slučaju. Sudija Bolger odbacila je ovaj zahtev.
Detektivi iz jedinice Purana bavili su se i ubistvom Nikolićevog bivšeg tasta Lesa Sambe, koji je likvidiran u februaru 2011, mesec dana pošto se Deni potukao sa Pegusom.

2024 © - Vesti online