Subota 24.08.2013.
21:19
Beta

Uhapšen drugi monstrum-silovatelj iz Mumbaja

Elitna jedinica policije u potrazi za preostalim silovateljima
 

Ovaj slučaj je, kao i onaj sa grupnim silovanjem u autobusu gradskog prevoza u Nju Delhiju, izazvao žestoke reakcije javnosti, ogorčene zbog seksualnog nasilja u zemlji i sporosti pravde kada ga treba kažnjavati i suzbijati.


Žrtva, 22-godišnja Indijka, i dalje je u bolnici ali se dobro oporavlja nakon što ju je u četvrtak uveče pet muškaraca u više navrata silovalo u napuštenoj fabrici tekstila, rekao je policijski komesar grada Mumbaija Satjapal Sing.
 

Brzi sudovi za silovanje

Kako bi se stalo na put nekažnjenom silovanju, federalna vlada je osnovala brze sudove za silovanje, povećala kazne za ovo krivično delo, ali i kriminalizovaka voajerstvo, proganjanje žena, napade kiselinom na njih i trgovinu ženama.

Prvi osumnjičeni, nezaposleni 19-godišnji mladić iz Mumbaja, u subotu je izveden pred sud, gde mu je određen pritvor do 30. avgusta. Za to vreme, desetine ljudi je demonstriralo ispred suda tražeći da se nad njim sprovede pravda.

Drugi osumnjičeni je uhapšen jutros pre zore po lokalnom vremenu i priznao je učešće u silovanju, saopštila je policija. Elitna jedinica policije sa suzbijanje kriminala traga za preostalom trojicom silovatelja.

2024 © - Vesti online